Analist CryptoQuant voorziet bitcoinprijs van $112.000 door ETF’s

Terwijl bitcoin vorige week de psychologische grens van $49.000 naderde, kijken analisten al een stukje verder. Ki Young Ju, CEO van dataprovider CryptoQuant, denkt zelfs dat de koers dit jaar nog boven de ton uit kan schieten.

De data-analist kijk in het bijzonder naar de instroom van nieuw geld in de in januari goedgekeurde Amerikaanse bitcoinfondsen. Hij schrijft:

“Als de huidige trend van de inflow van bitcoin ETF’s zich voortzet, dan zou de BTC-prijs dit jaar $112.000 kunnen bereiken, of in het ergste geval $55.000.”

Zelfs in dit worst vase scenario zou de koers dus nog 15% stijgen vanaf het huidige prijsniveau. Young Ju baseert zijn uitspraak op de impact van de ETF-inflow op de marktkapitalisatie van bitcoin. Hij gebruikt de MVRV indicator, wat staat voor Market Value Realized Value.

De Market Value is de lijn die de totale waarde van bitcoin aangeeft: het aantal coins vermenigvuldigd met de dagkoers.

De Realized Value pakt het iets gedetailleerder aan. Het kijk naar het laatste moment waarop een specifiek beetje bitcoin, een UTXO, is verplaatst en kijkt naar de waarde van die chunk aan coins op dat moment. Zo zijn de miljoen coins van Satoshi $0 waard, omdat de koers toen nog geen waarde had.

Historisch gezien is de bodem van bitcoin voor deze MVRV-ratio 0,75, terwijl de piek rond de 3,9 ligt. En kijkend naar de $10 miljard die nu in één maand in bitcoinfondsen is geïnvesteerd, en dat extrapoleren naar nog 10 extra maanden, verwacht Young Ju een hogere Realized Cap en dus een hogere koers:

“Met de huidige trend qua inflow van de spot-ETF kan de hoogste prijs 104.000 tot 112.000 dollar bereiken


The post Analist CryptoQuant voorziet bitcoinprijs van $112.000 door ETF’s appeared first on Bitcoinmagazine.nl.