Analist: “Bitcoin zal goud de komende jaren overschaduwen”

De populaire crypto-analist Jamie Coutts verwacht dat bitcoin het op de lange termijn veel beter blijft doen dan goud. Hoewel hij extreem bullish is over goud, verwacht hij dat bitcoin de prestaties van het edelmetaal drastisch zal overschaduwen. Volgens Coutts maken de markten zich op voor “de geboorte van een nieuwe asset-klasse.”

2 tot 3 keer over de kop

Voor deze cyclus verwacht Jamie Coutts dat bitcoin nog twee tot drie keer over de kop gaat. In zijn nieuwe publicatie vergelijkt de analist bitcoin en crypto nu met de aandelenboom van de jaren 80.

Volgens de analisten krijgen millennials de kans om de inflatie te verslaan met bitcoin, zoals babyboomers dat deden met aandelen de afgelopen 40 jaar. “2009 is voor Millennials wat 1982 is voor de Boomers”, aldus Coutts.

Jamie Coutts ziet bitcoin als het tegengif voor de ellende in ons financiële systeem. Sinds de crisis van 2008 is er volgens hem niets veranderd en is er niemand gestraft voor de fouten die gemaakt zijn.

“Niemand is gestraft voor de Grote Financiële Crisis, bonussen werden gewoon uitgekeerd en too big to fail bedrijven zijn alleen maar groter geworden. […] Bitcoin is het tegengif, gebouwd voor een tijdperk van geldontwaarding en schuld […]”, zo schrijft Jamie Coutts.

Bitcoin versus aandelen

Als je de grafiek van bitcoin vergelijkt met die van de S&P 500, dan zijn de resultaten werkelijk gestoord. Het moet uiteindelijk nog maar blijken of bitcoin die sterke prestaties een vervolg kan geven in de toekomst, maar de vooruitzichten zijn meer dan prima.

Bitcoin heeft er fundamenteel gezien nog nooit beter voorgestaan dan vandaag. Met de Spot Bitcoin ETFs heeft bitcoin in feite groen licht gekregen van de Amerikaanse overheid. Niemand had dat een paar jaar geleden durven voorspellen.

In de beginjaren werd er altijd gevreesd voor een algeheel verbod op bitcoin. Met name omdat het idee is dat bitcoin eigenlijk is ontworpen als antwoord op overheden, als het tegengif voor de oneindige geldprinterij van overheden.

Zodoende worden bitcoin en overheden vaak gezien als vijanden, terwijl daar in werkelijkheid geen sprake van hoeft te zijn.


The post Analist: “Bitcoin zal goud de komende jaren overschaduwen” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.