Analist: ‘Bitcoin koers onder de $57.000 kan de bullmarkt helpen’

De bitcoin koers kwam na het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar in de problemen en zakte weg tot onder de 61.000 dollar. Volgens de populaire analist Bob Loukas zou het goed zijn voor de duurzaamheid van de bitcoin bullmarkt als we onder het niveau van 57.000 dollar terechtkomen.

Twee mogelijkheden voor de bitcoin koers

Bob Loukas, een zeer gerespecteerde analist op het gebied van technische analyse, ziet twee mogelijkheden voor bitcoin. De eerste is dat we na de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank op dit niveau blijven en kracht tonen.

Dat zou betekenen dat de bitcoin koers hier consolideert en dat we daarna de bullmarkt kunnen hervatten, om op zoek te gaan naar hogere koersen.

Lukt dat niet, dan bestaat er ook nog een kans dat we tot onder het niveau van 57.000 dollar zakken. Ook dat zou volgens Loukas geen probleem zijn voor de digitale munt.

 

Allebei de gele scenario’s die Loukas schetst leiden uiteindelijk tot hogere koersen voor bitcoin. Op basis van zijn grafiek lijkt Loukas voor de halving van bitcoin nog een koers van 81.000 tot 88.000 dollar te voorspellen.

Paniekverkopen op de blockchain?

Als we naar de on-chain gezondheid van bitcoin kijken, dan lijkt er momenteel sprake van een “paniekverkoop” op de blockchain. Decentrader constateerde op 20 maart dat de Spent Output Profit Ratio (SOPR) voor de vijfde keer dit jaar negatief is.

De SOPR-indicator meet de mate waarin munten die gebruikt zijn voor transacties met winst of verlies naar de volgende eigenaar gaan. Negatieve scores wijzen erop dat er meer verliesgevende transacties palatsvinden.

20 maart scoorde uiteindelijk hoger dan alle slechte dagen sinds oktober 2023. Op dit moment zijn het vooral kleine investeerders die verkopen, terwijl de grote jongens blijven accumuleren.

Het kleine geld lijkt hun winsten te pakken, waarschijnlijk uit angst voor verdere dalingen, terwijl het grote geld zich opmaakt voor een langere bullrun. Wie denk jij dat er gelijk gaat krijgen?


The post Analist: ‘Bitcoin koers onder de $57.000 kan de bullmarkt helpen’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.