Analist: “Bitcoin gaat voorbij zijn all-time high blazen naar $84.000 en daarna dalen”

De analist en handelaar Kevin Svensson waarschuwt voor een nieuwe koersdaling voor bitcoin, terwijl de digitale munt net onder zijn all-time high hangt.

“Het pad van de meeste pijn is het meest waarschijnlijk. Nu is de pijnlijkste route om geen tweede kansen te geven, wat betekent dat we meteen omhoog schieten naar een nieuwe all-time high zone. Zodra iedereen dan met FOMO instapt, schiet de koers weer onder de all-time high”, zo is de voorspelling van Kevin Svenson.

Het pad van de meeste pijn

FOMO staat voor fear of missing out, de angst om de boot te missen. Die zal nu ongetwijfeld al een beetje aanwezig zijn bij bitcoin. Maar Svenson heeft er gelijk in dat veel mensen deze weerstand rond de all-time high verwachten, waardoor ze wellicht aan het verkopen zijn.

Juist om die reden zou het helemaal niet gek zijn als bitcoin er bij een volgende poging zwaar overheen springt, om vervolgens weer te dalen nadat iedereen op die stijging heeft gereageerd door in te stappen.

Volgens Svenson kan de bitcoin koers met 26 procent stijgen vanaf de huidige niveaus, voordat het aan een nieuwe daling begint.

“Het is heel waarschijnlijk dat we de all-time high gaan breken. Als we dat doen, dan verwacht ik een snelle opwaartse koersbeweging richting het niveau van 84.000 dollar.

Zodra alle nieuwkomers dan in de markt stappen, dan krijgen ze de deksel op de neus”, aldus Kevin Svenson.

Bitcoin koers van 54.500 dollar in aantocht?

Die daling gaat ons volgens Svenson naar het niveau van 54.500 dollar per bitcoin brengen. Vanaf de huidige koersen zou dat al een behoorlijke daling markeren, want bitcoin is op het moment van schrijven weer richting de 67.000 dollar aan het bewegen.

Over het afgelopen uur is bitcoin met ruim 1 procent gestegen, waardoor het bullish momentum weer langzaam terugkeert voor de grootste digitale munt van de markt.

Wat dat betreft worden de komende twee dagen waarschijnlijk belangrijk, want dan is de handel in de Spot Bitcoin ETFs nog open. Dit weekend zijn die even niet beschikbaar natuurlijk, wat betekent dat we weer tot maandag moeten wachten voordat de ETFs nieuw kapitaal zullen aantrekken.


The post Analist: “Bitcoin gaat voorbij zijn all-time high blazen naar $84.000 en daarna dalen” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.