Amerikaanse waakhond wijst ether ETF’s voorlopig af

De Securities & Exchange Commission (SEC) heeft voorlopig de aanvragen voor een ethereum exchange traded fund afgewezen. Zowel de aanvraag van Fidelity als die van BlackRock is afgewezen. Experts betwijfelen of er dit jaar nog groen licht komt voor deze belegggingsproducten.

SEC wijst ether ETF-aanvragen af

De financiële waakhond, voorheen succesvol met Bitcoin ETF’s, wordt nu geconfronteerd met uitdagingen met Ethereum ETF’s als gevolg van politieke druk en marktinstabiliteit. Expert Jake Chervinsky suggereert op X dat de opwinding rond de markt kan escaleren met een Ethereum ETF, met nog meer speculatie tot gevolg.
Hij vermeldt ook de geschiedenis van de SEC in het verdedigen van controversiële juridische standpunten voor politiek gewin, wat wijst op mogelijke juridische hindernissen voor Ethereum ETF-aanvragen.
Chervinsky erkent de invloed van BlackRock en de succesvolle ETF-goedkeuringen, wat erop duidt dat de SEC Ethereum ETF-aanvragers zoals BlackRock kan vragen hun aanvragen in te trekken. Ondanks zijn zorgen is hij ervan overtuigd dat goedkeuring voor een Ethereum ETF een kwestie is van ‘wanneer’ en niet van ‘of’.
Analist James Seyffart voorspelde een kans van 60% op goedkeuring van Ethereum ETF in mei, maar de scepsis groeit naarmate de SEC beslissingen over toepassingen zoals die van Grayscale uitstelde. In februari achtten analisten van Bernstein een kans van 50% dat er mogelijk in mei een Ethereum-product het levenslicht gaat zien. Ook Jim Cramer van CNBC’s “Mad Money” blijft optimistisch over een aanstaande goedkeuring.


The post Amerikaanse waakhond wijst ether ETF’s voorlopig af appeared first on Bitcoinmagazine.nl.