Amerikaanse SEC Vraagt om Reacties op Ethereum ETF’s

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), onder leiding van voorzitter Gary Gensler, heeft een oproep gedaan voor openbare reacties op de voorgestelde spot exchange-traded funds (ETF’s) voor Ethereum (ETH). De SEC heeft aangekondigd dat er een periode van drie weken zal zijn waarin belanghebbenden hun commentaar op deze voorstellen kunnen indienen.

Deze stap komt enkele maanden nadat de SEC bitcoin spot ETF’s goedkeurde, een beslissing die de hoop in de industrie aanwakkerde dat ook Ethereum zou volgen. Analisten zijn minder optimistisch dat de SEC deze keer een vergelijkbare richting zal inslaan. Dit pessimisme volgt op de goedkeuring van bitcoin ETF’s door de SEC, die eerder haar verzet tegen dergelijke aanvragen had opgegeven na een verloren rechtszaak tegen Grayscale. SEC-functionarissen hebben echter benadrukt dat de goedkeuring van bitcoin ETF’s geen precedent schept voor andere crypto-activa, zoals Ether.

Ether is niet hetzelfde als bitcoin

Ethereum is als netwerk, als token en in de basis ook anders dan bitcoin. Eerder gaf Gensler aan dat de goedkeuring van een bitcoin ETF geen erkennig is van crypto als activaklasse. Een bijzonder aandachtspunt is de discussie rond de classificatie van ETH als een security, iets wat de juridische status ervan aanzienlijk zou kunnen beïnvloeden in vergelijking met bitcoin.

Dit nieuws betreft de ETF-aanvragen van drie grote financiële instellingen: Grayscale Investments, Fidelity en Bitwise. De SEC heeft tot 23 mei de tijd om een definitieve beslissing te nemen over sommige van deze ETF-aanvragen.


The post Amerikaanse SEC Vraagt om Reacties op Ethereum ETF’s appeared first on Bitcoinmagazine.nl.