Amerikaanse SEC gaat door met het onderzoek naar Binance ondanks schikking

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijft cryptobeurs Binance continu onderzoeken met betrekking tot de controle over klantactiva. Ondanks het vertrek van CEO Changpeng Zhao en een schikking van $4,3 miljard, waarbij de rechtbank aandringt op een oplossing voor 15 december.

Continu onderzoek

Ondanks het aftreden van de CEO van Binance en een schikkingsbedrag van $4 miljard tegen de beurs, onderzoekt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nog steeds of BinanceUS ongeautoriseerde controle had over klantactiva, net zoals FTX dat deed, volgens een rapport van de Wall Street Journal op 27 november.

In juni heeft de SEC Binance en BinanceUS aangeklaagd, waarbij is beweerd dat deze bedrijven betrokken waren bij de verkoop van niet-geregistreerde effecten en beschuldigde hen van fraude en schending van enkele wetten. De SEC beweert dat BinanceUS mogelijk op onwettige wijze klantgelden heeft verplaatst of uitgegeven.

De advocaten van BinanceUS kwamen in verweer en betoogden in de rechtbank dat er geen bewijs was van misbruik van activa en verzochten om het onderzoek van de SEC te stoppen, omdat het hen te veel kostte. De rechtszaak heeft Binance.US financieel sterk beïnvloed en het gebruikersbestand is enorm afgenomen te midden van het onderzoek.

Binance en de CEO hebben onlangs schuld bekend aan het overtreden van de antiwitwaswetten in een schikking van $4,3 miljard, maar de overeenkomst dekt niet de fraudeclaims van de SEC.

De rechter die de zaak behandelt, rechter Faruqui, heeft voorgesteld dat BinanceUS en de SEC hun geschil oplossen voor 15 december. Hij gelooft dat er een kleine kans is dat Binance klantfondsen heeft misbruikt.

CZ

Binance CEO CZ wacht op een gerechtelijke beslissing over zijn reis, omdat Amerikaanse aanklagers geloven dat als hij de VS verlaat, hij mogelijk niet terugkeert voor zijn veroordeling. De CEO is verboden terug te keren naar de VAE totdat een beoordeling van een regeringsverzoek is voltooid. Hij riskeert een gevangenisstraf van maximaal 18 maanden.


The post Amerikaanse SEC gaat door met het onderzoek naar Binance ondanks schikking appeared first on Bitcoinmagazine.nl.