Amerikaanse politie pakt crypto-programmeur op die er met $1,2 miljoen vandoor ging

De Amerikaanse politie heeft Robert Robb aangehouden. De man is een programmeur die zich met zogenoemde MEV’s bezighield. MEV staat voor Miner Extracted Value. Robb stond in de community bekend als ‘pokerbrat’. De reden achter de arrestatie is op het moment van schrijven nog onbekend.

Digitale roof

Blockchain detective ZachXBT beweert echter dat het wel eens te maken zou kunnen hebben met een eerdere “rug pull” die naar verluidt door Robb was bedacht. Het zogenoemde Lena Network verloor $2,9 miljoen aan waarde en de CANDY token verloor haar waarde. Maar er speelt meer rond de man.

De saga begon in december 2023 toen ZachXBT Robb op het spoor kreeg en zijn fraudezaak onder de aandacht bracht. Robb lichtte elf nietsvermoedende individuen op en haalde daarmee naar verluidt $1,2 miljoen. Let op: deze aantijgingen zijn door de politie nog niet bevestigd.

De slachtoffers hadden geïnvesteerd in verschillende Miner Extractable Value (MEV)-bots die Robb had gemaakt. Deze bots kunnen winst halen ten koste van gebruikers van de blockchain. Maar in plaats van zijn beloften waar te maken, verdween Robb met het geld van investeerders.

Hij gaf excuses zoals gezondheidsproblemen, vertragingen door COVID, problemen bij exchanges en zelfs vermeende afpersing. Ondertussen zochten de investeerders in allerijl naar manieren om hun geld terug te krijgen. Sommigen van hen werkten samen met ZachXBT.

Hij kwam erachter dat Robb in 2002 – ver voor het cryptotijdperk – al schuldig was aan oplichting ter waarde van $4 miljoen. Bovendien werd hij in 2007 veroordeeld tot drie jaar wegens fraude nadat hij van meer dan tien slachtoffers in Colorado geld had gestolen.

Enfin, de man is nu (weer) aangehouden en wacht juridische procedures.


The post Amerikaanse politie pakt crypto-programmeur op die er met $1,2 miljoen vandoor ging appeared first on Bitcoinmagazine.nl.