Amerikaanse overheid schat nog $3 tot $5 miljard te krijgen van FTX

Er zijn nieuwe claims ingediend door de Amerikaanse overheid in de richting van de failliete cryptobeurs FTX. Het komt er op neer dat er naar verwachting nog tussen de $3 en $5 miljard moet worden afgedragen. De claim is onder voorbehoud van wijzigingen en onderhandelingen met de betrokken autoriteiten.

De Amerikaanse rechtbank voor het zuidelijke district van New York stelde dat het totale bedrag nog even onzeker blijft. Maar de kern is: het gaat om achterstallige belastingen die nog gevorderd moeten worden.

Zodra alle overheids- en belastingvorderingen zijn betaald, kunnen de debiteuren de resterende tegoeden gebruiken om uit te keren aan aandeelhouders.

In overeenstemming met de prioriteiten van de Chapter 11 faillissementsprocedure, worden FTX-klanten, kredietverstrekkers van Alameda Research, administratieve kosten en niet-overheids vorderingen uitbetaald vóór eventuele openstaande resterende vorderingen.

De debiteuren stellen voor dat 100% van de “SDNY Remission Proceeds” worden gebruikt voor uitkeringen aan klanten van FTX.com en Alameda. Daar hoort ook schikking met BlockFi. In het kort komen de uitbetalingen in de volgende volgorde:

  1. De opbrengsten van SDNY gaan naar FTX-klanten en Alameda-geldverstrekkers.
  2. Administratieve kosten en prioritaire of administratieve belastingen worden daarna afgedragen.
  3. Daarna worden alle niet-gouvernementele schuldeisers in dollars betaald, inclusief rentebetalingen.
  4. Maximaal 25% van de resterende waarde gaat naar claims voor Amerikaanse federale inkomstenbelastingen.
  5. Alle resterende waarde gaat naar een Civil Remission Fund. Dit geld wordt gebruikt om crediteuren te betalen die de waarde van hun crypto hebben zien stijgen – sinds de datum van de petitie.


The post Amerikaanse overheid schat nog $3 tot $5 miljard te krijgen van FTX appeared first on Bitcoinmagazine.nl.