Amerikaanse lobbygroep doet oproep: ‘Goedkeuren Bitcoin ETF is grote fout’

Lobbygroep Better Markets heeft een brief gestuurd naar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) met het dringende verzoek om recent ingediende aanvragen voor spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) door diverse financiële bedrijven af te wijzen.

Better Markets is een groep die bekendstaat om haar kritische houding ten opzichte van cryptogeld,

Better Markets, dat zich inzet voor strengere financiële regelgeving, verwoordt in de brief haar bezorgdheid over de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF. Volgens Dennis M. Kelleher, CEO en medeoprichter van Better Markets, zou de goedkeuring van een dergelijk fonds een “ernstige bedreiging” vormen voor investeerders, door “een speculatief, volatiel en maatschappelijk nutteloos financieel product” los te laten op miljoenen Amerikaanse investeerders en gepensioneerden.

Kelleher benadrukt in zijn brief diverse argumenten tegen de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF. Zo wijst hij op de potentie voor frauduleuze praktijken in de spotmarkt van Bitcoin en stelt hij dat de volatiliteit van Bitcoin op zichzelf al een reden zou moeten zijn om het product af te keuren voor beleggers.

De actie van Better Markets, vaak beschouwd als de ‘zakelijke neef van Occupy Wall Street’, is opmerkelijk. De organisatie heeft in het verleden aanzienlijke invloed uitgeoefend op financiële reguleringen en geniet steun van prominente figuren als de voormalige president Barack Obama en senator Elizabeth Warren. Met een totale uitgave van 3 miljoen dollar in 2022, zoals vermeld in hun jaarverslag, is de impact op de financiële markten allicht niet groot. Toch is het een belangrijke lobbygroep.


The post Amerikaanse lobbygroep doet oproep: ‘Goedkeuren Bitcoin ETF is grote fout’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.