Amerikaanse inflatiecijfers stuurde $932 miljoen richting crypto

Als we het laatste rapport van CoinShares mogen geloven, dan stuurde de Amerikaanse inflatiecijfers van afgelopen week voor bijna 1 miljard dollar aan kapitaal richting crypto. CoinShares meet wekelijks de instromen (en uitstromen) bij crypto-beleggingsproducten voor institutionele partijen.

Positieve inflatiedata uit Amerika?

Het rapport over de consumentenprijsindex (CPI) is door de markt met luid gejuich ontvangen. “Interessant genoeg waren de instromen een onmiddellijke reactie op het CPI-rapport van woensdag, want de handelsdagen die daarop volgden waren goed voor 89% van de instromen, wat onze visie onderstreept dat de bitcoin koers gekoppeld is aan de renteverwachtingen”, aldus de analisten van CoinShares.

Uit de inflatiedata van 15 mei bleek dat de inflatie in april met 0,3% steeg, terwijl het in maart nog om een stijging van 0,4% ging. Op jaarbasis groeide de CPI met 3,4% en werd vooral gedreven door stijgingen in de energiesector en voedselprijzen.

Wat bij CoinShares opviel is dat de bitcoin koers na de introductie van de Spot Bitcoin ETFs weer gekoppeld werd aan de renteverwachtingen van de markt. Daarvoor was dat blijkbaar minder het geval.

Op zich is deze “her-koppeling” niet vreemd, omdat institutionele investeerders ook echt kijken naar rentestanden voordat ze hun kapitaal in de markt stoppen.

Ook bullish over altcoins

Wat de rest van de markt betreft is Rekt Capital ook bullish. Volgens de analist bewegen altcoins zich in een vaste hype-cyclus en zijn we daar inmiddels weer aangekomen.

“Welkom in de Q2 Altcoin Hype Cyclus. We zijn pas net begonnen.”

Daar lijkt hij gelijk in te krijgen. Zeker nu Ethereum zo omhoog is geschoten. Al heeft dat natuurlijk ook te maken met de introductie van de Ethereum ETF, die na gisteren weer een hele belangrijke stap dichterbij lijkt.

Over de afgelopen 24 uur is Ethereum met bijna 20 procent gestegen en staat er voor de munt een koers van 3.664 dollar op de borden. Bitcoin doet het ook goed met een stijging van ongeveer 6 procent.


The post Amerikaanse inflatiecijfers stuurde $932 miljoen richting crypto appeared first on Bitcoinmagazine.nl.