Amerikaanse banken willen meedoen met Spot Bitcoin ETFs

Grote banken en financiële instellingen in de Verenigde Staten proberen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ervan te overtuigen om hun definitie voor crypto-assets aan te passen. Dat zou het voor deze partijen mogelijk maken om een grotere rol te spelen binnen de industrie, bijvoorbeeld door als beheer-partijen te fungeren voor spot bitcoin ETFs.

Amerikaanse banken willen profiteren van Spot Bitcoin ETFs

Het lijkt er dus op dat grote Amerikaanse banken willen profiteren van de hype rondom de Spot Bitcoin ETFs. Tot nu toe lijkt de lancering van de ETFs een daverend succes.

BlackRock en Fidelity haalden samen al miljarden dollars aan kapitaal op met hun ETFs. Dat is voor grote financiële instellingen natuurlijk razend interessant. Als zij die kapitalen kunnen beheren en een klein percentage kunnen vangen, dan kan dat heel veel extra winst opleveren.

“De Commissie keurde recent 11 Spot Bitcoin ETFs goed, waarmee investeerders de mogelijkheid krijgen om deze asset-klasse via gereguleerde producten te kopen. Opvallend afwezig in deze goedgekeurde producten zijn echter bancaire organisaties die optreden als bewaarder van de activa, een rol die ze regelmatig spelen voor de meeste andere ETFs”, aldus de grote banken.

Volgens de banken en andere grote financiële instellingen zijn er dusdanige ontwikkelingen geweest (onder andere de Spot Bitcoin ETFs) die het mogelijk moeten maken om de regels over het bewaren van crypto te veranderen.

‘Dat duurde niet lang’

Matt Hougan, het hoofd van de investeringsafdeling van Bitwise, constateert dat “de toon” rondom crypto heel snel is veranderd in Washington na de introductie van de Spot Bitcoin ETFs.

Plotseling zijn banken geïnteresseerd om mee te doen binnen de wereld van digitale assets. Naast de gigantische kapitaalinstromen in bitcoin, is deze ontwikkeling een ander voordeel dat de Spot Bitcoin ETFs met zich meebrengt.

Het lijkt erop dat er na de succesvolle start van de Spot Bitcoin ETFs nu echt FOMO begint te komen onder de banken.


The post Amerikaanse banken willen meedoen met Spot Bitcoin ETFs appeared first on Bitcoinmagazine.nl.