Amerikaans congreslid leest De Bitcoin Standaard en wil einde maken aan Federal Reserve

Een lid van het Amerikaanse Congres, Thomas Massie, doet een boekje open. Hij vertelt dat hij is geïnspireerd door De Bitcoin Standaard, een boek van Saifedean Ammous. Hij stelt nu zelfs het plan voor om de Federal Reserve (FED) volledig te elimineren.

De Bitcoin Standaard is in de loop der jaren de bitcoinbijbel geworden. Het heeft de ogen van menig cryptofan geopend door te laten zien waarom bitcoin écht anders is dan een digitaal muntje. Massie is daar nu ook achter, en hij heeft nu een wetsvoorstel opgesteld met het doel om de Raad van Bestuur van de FED en de Federal Reserve banken af ​​te schaffen. Het komt neer op de intrekking van de Federal Reserve Act uit 1913.


Het komt niet compleet uit de lucht vallen. Massie vertelde in mei ook al:

“Amerikanen lijden onder verminderde inflatie en de Federal Reserve is de schuld. Tijdens COVID creëerde de Federal Reserve biljoenen dollars uit het niets en leende ze aan het ministerie van Financiën om ongekende tekortuitgaven mogelijk te maken. Door de schulden te monetiseren, devalueerde de Federal Reserve de dollar en voerde een gratis geldbeleid dat de hoge inflatie heeft veroorzaakt die we vandaag zien.”

De afgevaardigde van het Amerikaanse Congres luisterde naar het audioboek van De Bitcoin Standaard, wat hem vervolgens inspireerde om zijn wetsvoorstel in te dienen.

De wet inzake de afschaffing van de Federal Reserve Board werd voor het eerst geïntroduceerd door voormalig vertegenwoordiger Ron Paul in 1999. Massie is de eerste die de wet sinds 2013 opnieuw naar het oppervlakte brengt. Hij krijgt daarbij veel steun:

“Ik zou misschien de enige zijn, misschien heb ik twee of drie medesponsors, maar het maakt maar niets. Dit moet gedaan worden. Ik heb talloze medesponsors. Het aantal medesponsors van het wetsvoorstel om de Federal Reserve in 10 jaar te beëindigen is vertienvoudigd, dat is opmerkelijk.”

De Bitcoin Standaard is ook in het Nederlands verkrijgbaar bij de Bitcoin Bookshop.


The post Amerikaans congreslid leest De Bitcoin Standaard en wil einde maken aan Federal Reserve appeared first on Bitcoinmagazine.nl.