Ambient stelt $2 miljoen veilig voor uitbreiding op Solana blockchain

Ambient, dat gebruik maakt van Solana’s blockchain, heeft een financieringsronde van $2 miljoen afgerond onder leiding van Borderless Capital, met deelname van Solana Ventures en anderen. Ambient positioneert zichzelf hiermee voor aanzienlijke uitbreiding in de gedecentraliseerde ruimte voor milieumonitoring.

Details van de financieringsronde

De financiering, opgehaald via een SAFE-overeenkomst met tokenwarrants, ondersteunt de strategische groei-initiatieven van Ambient. Dit omvat de integratie van het onlangs overgenomen PlanetWatch-netwerk. Deze stap verrijkt Ambient’s dataverzamelingsmogelijkheden en breidt zijn milieumonitoringdiensten uit.

Strategische overname en migratie

In een strategische verschuiving verwierf Ambient het PlanetWatch netwerk, oorspronkelijk op de Algorand blockchain, en kondigde plannen aan om over te stappen naar Solana. Deze overname stelt Ambient in staat om Solana’s krachtige blockchain te gebruiken voor real-time dataverwerking en verbetert de schaalbaarheid van het netwerk en de betrokkenheid van gebruikers door verbeterde token-economie.

Toekomstplannen en platformmogelijkheden

Ambient is klaar om zijn platform deze zomer te lanceren op Solana’s testnet, nog voor de officiële token release. Het platform is gericht op het verzamelen van real-time milieugegevens door middel van een wereldwijd netwerk van sensoren, waardoor de wereldwijde gezondheid en welzijn wordt verbeterd, te beginnen met de luchtkwaliteit. Ambient is van plan om zijn sensoraanbod en datasets uit te breiden met andere milieugegevens zoals geluidsoverlast en lichtvervuiling.

Samenvatting

Met de integratie van PlanetWatch en de aanstaande lancering van Solana testnet, is Ambient goed gepositioneerd om een leidende rol te spelen in het ontluikende veld van gedecentraliseerde milieudatadiensten. De succesvolle financieringsronde onderstreept niet alleen het vertrouwen van investeerders, maar versterkt ook Ambient’s toewijding aan het leveren van bruikbare milieu-inzichten op een wereldwijde schaal.


The post Ambient stelt $2 miljoen veilig voor uitbreiding op Solana blockchain appeared first on Bitcoinmagazine.nl.