Altcoins schieten omlaag ten opzichte van bitcoin

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe constateert dat altcoins het momenteel zwaar hebben met de sterke prestaties van bitcoin. Veel altcoins staan zwaar in het rood ten opzichte van bitcoin. “Altcoins zijn 50 tot 70 procent gedaald in hun bitcoin-handelsparen. Dat is een kans om jezelf goed te positioneren”, zo is de mening van Van de Poppe.

Altcoins hebben ruimte om te groeien

Volgens de analist hebben altcoins nog voldoende ruimte om te groeien, ondanks de recente periode van consolidatie. “De market cap voor altcoins zag een correctie, die uiteindelijk leidt tot kansen om de dip te kopen”, zo vertelt de analist.

Het is nog maar de vraag in hoeverre dat klopt. Je zou toch verwachten dat altcoins een keer met een product moeten komen dat de massa kan adopteren, behalve de decentrale handel in altcoins.

Tot nu toe is er nog weinig voor elkaar gekregen op alle alternatieve blockchains, behalve NFTs en DeFi-toepassingen. Dat lijkt niet voldoende om een nieuwe miljardenindustrie te verantwoorden.

Bitcoin daarentegen heeft een duidelijke toepassing, de bescherming tegen inflatie, en daar is het heel erg goed in gebleken de afgelopen jaren. Altcoins moeten wat dat betreft hun plekje nog vinden en het is nog maar de vraag of ze daar op de lange termijn in zullen slagen.

Van de Poppe ziet kansen voor Polkadot

Met name voor Polkadot (DOT) ziet Van de Poppe kansen om de komende maanden terrein te winnen op bitcoin. “Polkadot zit nog steeds op het dieptepunt van deze cyclus ten opzichte van bitcoin. Altcoins verloren de afgelopen periode terrein ten opzichte van bitcoin, omdat de grootste munt van de markt de spotlights op zich liet schijnen. De komende maanden zal dit waarschijnlijk omdraaien”, zo voorspelt Van de Poppe.

Hierbij baseert de analist zich vooral op het verleden. In vorige bullruns was dat inderdaad het geval, maar dat hoeft natuurlijk geen garanties te bieden voor de toekomst.

Investeerders zien ook dat er van de grote beloftes van deze projecten nog weinig terechtkomt. Hoe lang zullen mensen nog blijven geloven in altcoins en de vele vergezichten die ze al jaren voor de markt schetsen?


The post Altcoins schieten omlaag ten opzichte van bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.