Altcoins bieden grote kansen na zware klap van vier maanden

De Bitcoin (BTC) koers is al sinds maart van dit jaar stoom aan het afblazen, nadat het een fenomenaal eerste kwartaal had neergezet. Terwijl bitcoin al maanden zijwaarts beweegt tussen grofweg $ 60.000 en $ 72.000, zijn veel altcoins als een kaartenhuis in elkaar gezakt.

Met name de kleinere altcoins hebben een beduidend slechte periode doorgemaakt, maar dit zou tevens grote kansen met zich meebrengen volgens een bekende analist.

Altcoins onder druk, opent deuren voor investeerders

Volgens Jamie Coutts, hoofd crypto-analist bij RealVision, liggen de kansen momenteel voor het oprapen bij de zogenoemde ‘mid cap’ en ‘small cap’ altcoins. Deze cryptomunten zijn in de huidige cyclus nog altijd niet in de buurt geweest van hun respectievelijke recordhoogtes, en zijn ook nog eens het hardst onderuit gegaan de afgelopen maanden. Deze combinatie maakt ze volgens hem bijzonder interessant voor investeerders die zoveel mogelijk rendement na willen jagen.

“Kleinschalige crypto-activa hebben sinds de piek in maart van dit jaar zware klappen gekregen”, zo schrijft de analist op socialmediaplatform X.

Hij liet zijn 18.000 volgers weten dat in de afgelopen 3 maanden de top 200 gelijkgewogen index, waarbij cryptomunten gelijk worden gewogen ongeacht hun marktkapitalisatie, met meer dan 30% is gedaald vergeleken met de marktkapitalisatie-index, waarbij cryptomunten worden gewogen op basis van hun marktkapitalisatie. 

Deze daling geeft aan dat kleinere cryptocurrencies in dit tijdsbestek simpelweg zwakker hebben gepresteerd tegenover de grotere jongens. 

Terwijl bitcoin en ethereum (ETH) slechts dalingen van respectievelijk 11% en 5% hebben ervaren, zijn de meeste altcoins met tientallen procenten onderuit gegaan.

“Als dit een normale mid-cyclus correctie is die we meemaken, wat ik op dit moment nog als het waarschijnlijkste scenario zie, dan verwacht ik wat kansen voor middelgrote en kleine altcoins zodra de markt weer op zijn pootjes terechtkomt,” aldus de expert.

Cryptomunten met een marktkapitalisatie tussen de $ 1 miljard en $ 10 miljard vallen in de categorie mid caps, terwijl munten met een marktkapitalisatie onder dan $ 1 miljard als small caps worden gezien.

Lancering ethereum ETF’s als drijfveer

Vooralsnog blijft bitcoin zich onderscheiden als de koning van de cryptomarkt. Ook de afgelopen week houdt bitcoin zich weer relatief knap staande in verhouding tot de rest van de markt. Ondanks de bloederige dalingen blijft bitcoin nog altijd op een steenworp afstand van zijn all-time high van bijna $ 74.000. 

Analisten speculeren al geruime tijd wanneer altcoins een inhaalslag kunnen maken. Mogelijk dat de aanstaande lancering van de onlangs goedgekeurde ethereum spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) als katalysator kan dienen voor een heuse altseason.

Gisteren kon je in het Ethereum-nieuws lezen dat Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), verwacht dat de ETH-fondsen “ergens in de loop van de zomer” de beurzen kunnen betreden.

Mocht de lancering succesvol verlopen, dan zou dit wellicht de deuren kunnen openen voor altcoins om te bloeien. 


The post Altcoins bieden grote kansen na zware klap van vier maanden appeared first on Bitcoinmagazine.nl.