Alien CryptoPunk NFT verkocht voor meer dan 12 miljoen

De wereld van non-fungible tokens (NFT’s) heeft onlangs een opmerkelijke verkoop meegemaakt. Een zeldzame CryptoPunk NFT, bekend als Punk #635, is verkocht voor 12,5 miljoen dollar. Deze transactie, bemiddeld door het high-end NFT-makelaarsbedrijf Fountain, markeert de derde keer in twee maanden dat een “Alien Punk” uit de iconische collectie van 10.000 CryptoPunks de grens van 10 miljoen dollar heeft overschreden.

Punk #635 behoort tot de negen zeldzaamste “Alien Punks” binnen de collectie van 10.000 CryptoPunks, wat hem tot een bijzonder gewild digitaal bezit maakt. Ondanks de hoge verkoopprijs heeft deze verkoop het record voor de duurste Punk of NFT niet gebroken. Dat record blijft staan op naam van Punk #5822, die voor bijna 24 miljoen dollar werd verkocht in 2022. Het duurste NFT ooit verkocht blijft het digitale kunstwerk van Beeple, dat voor 69,3 miljoen dollar over de toonbank ging in 2021.

Deze verkoop valt samen met een daling van de waarde van veel populaire NFT-collecties zoals Bored Ape Yacht Club (BAYC) en Azuki, terwijl CryptoPunks hun waarde blijven behouden. Dit toont aan dat de markt zich mogelijk verplaatst naar zeldzamere en meer gevestigde collecties zoals CryptoPunks, die ondanks marktschommelingen hun aantrekkelijkheid voor verzamelaars weten te behouden.

CryptoPunk NFT

Markttrends en collectorvoorkeuren

De NFT-markt ervaart een verschuiving in de voorkeuren van verzamelaars en de algehele marktdynamiek. Collecties die ooit populair waren, zoals BAYC, hebben moeite om hun waarde te behouden. De goedkoopste BAYC NFT, die in oktober 2021 nog rond de 128 ETH kostte (ongeveer 408.000 dollar), is gedaald naar slechts 15,5 ETH (ongeveer 40.000 dollar), wat neerkomt op een daling van 90% in waarde.

Deze trend is zichtbaar bij verschillende NFT-collecties, waarbij de totale dagelijkse handelsvolumes met 99% zijn gedaald sinds hun piek in april 2022. Ondanks deze marktuitdagingen blijven CryptoPunks een veilige haven voor investeerders die op zoek zijn naar stabiele en waardevolle digitale activa.

De verkoop van Punk #635 illustreert niet alleen de blijvende aantrekkingskracht van CryptoPunks, maar benadrukt ook de aanhoudende interesse in zeldzame en hoogwaardige NFT’s. Als deze trend zich voortzet, kunnen we een blijvende focus op kwaliteit en zeldzaamheid in de NFT-markt verwachten, waarbij investeerders zich richten op collecties die hun waarde door de tijd heen hebben bewezen.

 


The post Alien CryptoPunk NFT verkocht voor meer dan 12 miljoen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.