Alex Krüger: “Dit is waarom de bitcoin koers daalde”

De populaire macro-econoom Alex Krüger legt uit waarom hij denkt dat bitcoin de afgelopen dagen op de pijnbank lag. In een publicatie op Twitter omschrijft hij de vier belangrijkste redenen van de koersdalingen op volgorde van importantie.

Het overmatige gebruik van leverage (investeren met geleend geld) is volgens hem de belangrijkste reden voor de ellende.

4 redenen voor de crash van bitcoin

De eerste en belangrijkste reden voor de crash van bitcoin was volgens Krüger dus het gebruik van geleend geld (leverage) voor investeringen in de digitale munt.

Zodra bitcoin begint te klimmen zie je vaak dat mensen optimistisch en vooral hebzuchtig worden. De koers blijft stijgen en om nog meer te profiteren van die bewegingen lenen mensen geld om datgene wat ze niet hebben ook te investeeren.

Dat is leuk, totdat het misgaat en blijkt dat er ook mensen zijn die hun winst pakken. Dan zie je vaak dat de koers harder daalt dan hij “zou moeten” omdat mensen die posities openden met geleend geld worden gedwongen om deze te sluiten.

Naast het gebruik van geleend geld wijst Krüger ook naar de gedaalde kansen op de goedkeuring van een Spot Ethereum ETF in de Verenigde Staten. Dat is volgens hem dusdanig belangrijk, dat deze ontwikkeling op plek twee komt.

Wat speelt er nog meer een negatieve rol?

Daarmee hebben we de twee belangrijkste redenen gehad. Op de derde plaats komen dan nog de negatieve ETF-stromen voor de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs.

Die zagen de afgelopen drie dagen een negatieve stroom, waarmee er voor ruim 700 miljoen dollar aan kapitaal uit de ETFs verdween.

Als laatste wijst Krüger op de shitcoin-manie bij Solana, die volgens hem ook laat zien dat we in een te optimistische fase van de markt zitten.

Zodra mensen denken dat ze daar binnen twee dagen miljonair mee kunnen worden, zitten we vaak op een punt dat het gezond is om even aan een corrigerende daling te beginnen.


The post Alex Krüger: “Dit is waarom de bitcoin koers daalde” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.