AI-crypto dalen, terwijl NVIDIA hard stijgt; ommekeer op komst?

Terwijl Bitcoin (BTC) consolideert, beginnen veel altcoins te ontwaken. Cryptomunten gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI), ofwel kunstmatige intelligentie, houden zich echter nog verdacht rustig en staan zelfs in de min over de afgelopen week. Dit terwijl de koers van NVIDIA, de bekende fabrikant van microchips, juist bezig is met een forse opmars. In het verleden profiteerde AI-crypto flink van Nvidia’s stijgingen, en analisten anticiperen hier nu ook weer op.

NVIDIA schittert na nieuwe kwartaalcijfers 

Het Amerikaanse technologiebedrijf NVIDIA staat bekend om zijn grafische verwerkingseenheden (GPU’s). Deze werden oorspronkelijk ontworpen voor gaming en grafische toepassingen, maar zijn nu cruciaal geworden voor het trainen en uitvoeren van AI-modellen.

Het aandeel van NVIDIA wordt door crypto-investeerders als graadmeter gebruikt voor de koersprestaties van AI-tokens. In het verleden gingen forse koersstijgingen van NVIDIA vaak gepaard met soortgelijke opleving bij AI-tokens.

Dit keer lijkt echter vooralsnog een ander verhaal te zijn. Terwijl NVIDIA, genoteerd aan de NASDAQ-beurs, schittert, houden AI-tokens zich nog veelal gedeisd. 

De koers van NVIDIA is over de afgelopen vijf handelsdagen met een indrukwekkende 22% gestegen tot een all-time high van $ 1.140. Hiermee wordt de jaloersmakende opwaartse trend vanaf het begin van het jaar voortgezet. Sinds 1 januari is de koers al met bijna 137% de lucht in geschoten.

De huidige koersopleving is gekatalyseerd door de kwartaalcijfers die vorige week werden gedeeld. Met een omzetstijging van 18% tegenover een kwartaal eerder en 262% vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar werden de verwachtingen opnieuw overtroffen, wat het aandeel logischerwijs ten goede is gekomen.

AI-crypto presteren ondermaats

De grote AI-cryptomunten zijn er tot op heden niet in geslaagd om bij te benen met de positieve prijsactie van NVIDIA. 

Bijna alle grote AI-tokens kleuren rood over de afgelopen week. Giganten als Render (RNDR), fetch.ai (FET) en singulaityNET (AGIX) zijn de afgelopen zeven dagen met 6,36%, 9,35% en 9,49% onderuit gegaan. De koersen van FET en AGIX zijn sterk aan elkaar gecorreleerd omdat de twee, samen met ocean protocol (OCEAN), binnenkort zullen fuseren.

Cryptoanalyst Matthew Hyland verwacht niet dat AI-tokens zich nog lang kalm zullen houden met de verbluffende run van NVIDIA, zo liet hij op socialmediaplatform X weten.

Analist Triplexx schreef ook dat hij verwacht dat de opmars van NVIDIA snel een boost zal geven aan AI-crypto’s.

“Het moment dat NVIDIA begint te verkopen gaan alle andere grote techbedrijven een paar dagen mee. Wat het sentiment dan ook is in crypto, veel tokens zullen meegetrokken worden. Wees voorbereid”, aldus Triplexx.


The post AI-crypto dalen, terwijl NVIDIA hard stijgt; ommekeer op komst? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.