Aethir lanceert Mainnet op Ethereum, token schiet in 2 uur met 100% omhoog

Het gedecentraliseerde cloud computing-netwerk van Aethir is gelanceerd op het Ethereum mainnet, waardoor zijn token ATH binnen twee uur met 100% omhoogschoot.

Uitbreiding

Het DePIN-protocol Aethir heeft zijn gedecentraliseerde cloud computing-netwerk officieel gelanceerd op het Ethereum mainnet, samen met zijn eigen token ATH. In de laatste twee uur sinds de lancering maakte het token een sprong van bijna 100%, zo laat gegevensaggregator CoinGecko zien.

Aethir’s netwerkmogelijkheden

Het platform van Aethir maakt het huren van krachtige computermiddelen voor AI-training of het renderen van digitale inhoud mogelijk. De economie wordt aangedreven door de eigen token, ATH, die Ethereum gebruikt voor staking en Arbitrum voor snelle betalingen. Het token speelt ook een belangrijke rol in het bestuur en de veiligheid binnen het ecosysteem van Aethir.

Innovatie mogelijk maken

“Door een schaalbaar kader te bieden voor het herverdelen van ongebruikte computermiddelen, kunnen we meer innovatie mogelijk maken in de snel evoluerende domeinen van AI, ML en cloud gaming,” zegt Mark Rydon, CCO bij Aethir. “Nu op mainnet kunnen ondernemingen van hoge kwaliteit bijdragen aan het Aethir-netwerk en de toegang tot het huidige aanbod van GPU’s vergroten.”

Snelle gebruikersgroei

Volgens de aankondiging heeft de gebruikersbasis van Aethir de 500.000 overschreden op het testnet, na een succesvolle nodeverkoop van $146 miljoen. Daarnaast kreeg het protocol ook steun van industriereuzen als NVIDIA en HPE, en zet het nu een nieuwe stap om zijn rekenkracht toegankelijk te maken voor AI- en gamestudio’s wereldwijd.

Stakingprogramma

Het protocol biedt ook een staking-programma dat gebruikers uitnodigt om het gedistribueerde GPU-netwerk te beveiligen en uit te breiden. De inaugurele stakingpools ATH Gaming en ATH AI bieden beloningen in samenwerking met gaming- en AI-entiteiten.

Stijgende populariteit van DePIN

Het verhaal van het gedecentraliseerde openbare infrastructuurnetwerk (DePIN) stijgt snel in populariteit. In Q1 was DePIN het op vier na grootste verhaal in crypto, volgens een rapport van CoinGecko. Bovendien behoort deze sector momenteel tot de 30 grootste op basis van marktkapitalisatie.


The post Aethir lanceert Mainnet op Ethereum, token schiet in 2 uur met 100% omhoog appeared first on Bitcoinmagazine.nl.