Adres met $2 Miljard Aan In Beslag Genomen Bitcoin Komt In Beweging

Een wallet die naar verluidt onder beheer van het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) valt stuurde geld naar Coinbase. Het zou gaan om ongeveer $2 miljard aan in beslag genomen bitcoin. Eerst werd er een kleine transactie gedaan. Volgens gegevens van Arkham en andere analisten heeft de wallet een transactie van 0,001 BTC verstuurd, waarschijnlijk als een testtransactie.

De beweging werd voor het eerst opgemerkt op 2 april 2024, waarbij de wallet, die meer dan 30.174 bitcoin bevat, een transactie van 0,001 BTC ($65) initieerde met een wallet die hoort bij Coinbase Prime. Coinbase Prime is de tak van de cryptobeurs voor grote en instituionele klanten, daar kun je een overheidsinstantie als de DOJ wel onder scharen.

Later op de dag werd er een aanvullende 1.999,999 BTC, ter waarde van ~$131 miljoen, verplaatst naar de Coinbase Prime hot wallet. Dit wijst mogelijk op voorbereidingen voor verdere transacties vanuit deze wallet.

Het in beslag genomen bitcoinvermogen wordt gelinkt aan fondsen van de inmiddels opgeheven Silk Road dark web markt. Eind vorig jaar bekrachtigde een Amerikaans beroepshof een mandaat dat de inbeslagname van 69.370 bitcoin en andere cryptovaluta gerelateerd aan Silk Road formaliseerde. In 2020 startte het DOJ met het proces voor de officiële inbeslagneming van de crypto, destijds gewaardeerd op meer dan $1 miljard.

Door he open karakter van bitcoin en andere netwerken kunnen analisten (professioneel of als hobby) in de gaten houden. Het gaat hier echter wel altijd om schattingen en geen harde feiten. Adressen van bitcoin zijn namelijk op het netwerk niet geregistreerd met naam en toenaam. Maar met extra gegevens van buiten het netwerk kun je wel conclusies trekken.


The post Adres met $2 Miljard Aan In Beslag Genomen Bitcoin Komt In Beweging appeared first on Bitcoinmagazine.nl.