Adam Back kijkt vooruit: bitcoin koers naar $700.000?

In een post voorspelt Adam Back dat bitcoin mogelijk de grens van $700.000 zou kunnen overschrijden. Hij verwijst daarbij naar de marktkapitalisatie van goud. Als bitcoin even groot is als dit edelmetaal, dan moeten we namelijk aan dit soort getallen denken.

Adam Back is de CEO van Blocksteam en een prominent figuur in de cryptowereld. Hij is zelfs door Satoshi Nakamoto aangehaald in de bitcoin whitepaper en dus geen willekeurige voorbijganger.

Deze Back merkt op dat de waarde van al het goud op aarde ongeveer $13,5 biljoen bedraagt. Bitcoin is sinds deze week in totaal weer $1 biljoen waard. Of anders opgeschreven: de marktkapitalisatie van bitcoin is $1.000 miljard.

De opmerking van Back was een reactie op observaties dat bitcoin niet alleen instroom vanuit investeerders aantrekt, maar dat het ook leidt tot een daling van de beleggingen in goud. Als bitcoin dit geld uit goud blijft trekken, dan komen de waardes van beide activa dichter bij elkaar.

Het gesprek over het potentieel van bitcoin om goud te verslaan is aangewakkerd door de opmerkelijke prestaties van de nieuwe bitcoin ETF’s. Uit recente data blijkt dat de netto cumulatieve instroom van de tien fondsen de afgelopen drie dagen zijn verdubbeld tot meer dan $3 miljard.

Dit groeipercentage staat in schril contrast met de bijna twee jaar die goud-ETF’s nodig hadden om een vergelijkbare mijlpaal te bereiken.

Eric Balchunas van Bloomberg bekeek eerder al eens de verschuiving van traditionele edelmetalen naar digitale valuta. De bitcoin ETF’s, zoals de IBIT en FBTC, winnen aan populariteit onder beleggers. Ze zijn terug te vinden in de meest populaire exchange traded funds van de wereld!

Back kijkt dus al even vooruit. Nu de bitcoin ETF’s in totaal al $27,5 miljard waard zijn, heeft het de zilver ETF’s al ingehaald. De goud ETF’s ter waarde van $90 miljard zijn een volgende target.


The post Adam Back kijkt vooruit: bitcoin koers naar $700.000? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.