ADA Cardano Koers Verwachting – Cardano verwachting 2023-2040

De Cardano koers verwachting is de afgelopen tijd steeds positiever geworden nu de coin weer mee lijkt te bewegen met de markt. De afgelopen jaren had Cardano hier nog wel eens moeite mee en kon het niet mee met de stijgingen van grote cryptocurrency.

In dit artikel lees je alles over de Cardano koers en vind je de laatste inzichten van onze analisten.

Overzicht Cardano koers verwachting 2023 – 2030

Hieronder vind je een kort overzicht met daarin de Cardano koers verwachting voor de komende jaren. Deze verwachtingen worden verder in dit artikel duidelijker uiteengezet zodat je weet waar de mogelijke stijgingen of dalingen vandaan komen.

JaarMinimale koersGemiddelde koersMaximale koers
2023$0,1123$0,2829$0,4535
2025$2,10$2,80$3,50
2030$3,20$4,40$6,00

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

ADA Cardano Koers geschiedenis

Cardano is een munt waarvan in totaal 45 miljard tokens beschikbaar zullen zijn. Op dit moment zijn er zo’n 36 miljard van die totale voorraad in omloop. Door dit grote aantal tokens is de waarde per coin natuurlijk een stuk lager dan bij Bitcoin of Ethereum.

De munt werd in 2017 voor het eerst op de markt aangeboden en in eerste instantie stond de ADA koers op zo’n $0,02. Doordat daarna echter direct een bull markt zijn intrede deed in de crypto wereld, steeg de munt al binnen enkele maanden boven de $1,-.

Zoals je hierboven ziet, heeft de Cardano koers nog een belangrijke stijging gemaakt in 2021. In eerste instantie kwam de ADA koers iets boven de $2,- uit, maar bij de laatste stijgingen bereikte het zelfs bijna een koers van $3,-.

Tot zover het goede nieuws, want de koers zakte daarna weer flink terug, hoewel het wel altijd boven het prijspunt is blijven staan waarmee het 2021 afsloot. Daardoor heeft het zich ook sinds de bull markt van 2021 gevestigd bij de top 10 meest waardevolle cryptomunten.

Wat in 2023 opviel, is dat de Cardano koers minder goed mee kwam met de stijgingen in de markt die zich richting het najaar voordeden. Ter vergelijking; Bitcoin begon 2023 met een koers van zo’n $16.000,- en steeg in november 2023 al naar zo’n $37.000,-, terwijl de Cardano koers slechts van $0,24 naar $0,38 steeg.

Dit heeft te maken met het feit dat de SEC Cardano als een effect beschreef toen het de crypto markt in 2023 aan het proberen te pakken met rechtszaken. Uiteindelijk is het niet van een rechtszaak tussen beide partijen gekomen en lijkt Cardano groen licht te hebben om verder te groeien.

Niet alleen de markt is verantwoordelijk voor de Cardano koers verwachting, maar ook de ontwikkelingen aan het netwerk zelf spelen een grote rol. Hieraan is in de afgelopen jaren hard gewerkt.

Zo heeft Cardano in 2022 een belangrijke upgrade aangebracht die de transactiekosten op de Cardano blockchain verlaagd hebben en het netwerk stabieler hebben gemaakt.

Cardano Koers Euro geschiedenis – Een overzicht

Hieronder vind je nog een kort overzicht met de belangrijkste gegevens over de geschiedenis van de Cardano koers:

  • Cardano werd in 2017 voor het eerst op openbare exchanges getrade tegen een koers van $0,02461
  • De Cardano koers behaalde eind 2017 een hoogte van $1,09 en dat record bleef drie jaar lang staan
  • Momenteel is de recordhoogte van Cardano zo’n $3,10, daterend van september 2021
Beschikbaar sinds2017
Aantal coins in omloop36,4 miljard
Totaal aantal coins45 miljard
Maximale marktwaarde$94 miljard
Minimale prijs$0,02
Maximale prijs$3,10

Cardano Verwachting 2023

De Cardano koers heeft een volatiel 2023 achter de rug waarbij de koers geschommeld heeft tussen de $0,23 en $0,46. Dit heeft te maken gehad met een aantal belangrijke ontwikkelingen bij Cardano zelf, en van buitenaf.

cardano koers verwachting 2023 analyse

Het jaar begon uitstekend voor Cardano. Lange tijd leek het er op dat een flinke stijging genoteerd zou worden, maar dat stopte toen de Amerikaanse toezichthouder met een aantal belangrijke aankondigingen kwam.

De toezichthouder, SEC, had op dat moment al een rechtszaak lopen tegen Ripple, het bedrijf achter XRP, maar kwam ook met aanklachten tegen Binance en Coinbase. Hierin werden beide crypto exchanges verdacht van het verkopen van ongeregistreerde effect.

Vanaf dat punt in de aanklacht werd het ook interessant voor Cardano en enkele andere cryptomunten. Zij werden in deze aanklacht specifiek benoemd als ongeregistreerd effect, daardoor stortte de ADA koers euro halverwege dit jaar weer in, en blijkt het lastig deze te herstellen.

De Cardano koers verwachting 2023 lag een stuk hoger in het voorafgaand jaar, en ook in vergelijking met andere cryptocurrency is het tegengevallen. Het is nu de vraag of Cardano de SEC definitief af kan schudden, of dat het opnieuw in de clinch komt te liggen met de toezichthouder.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

Cardano Verwachting 2025

De verwachting is dat de Cardano blockchain tegen 2025 meer functionaliteiten zal kennen en daarmee ook de koers kan stijgen. In principe is Cardano vergelijkbaar met Ethereum, waar veel andere applicaties op ontwikkeld zijn.

Op dit moment ligt de Cardano blockchain wel achter op Ethereum, maar met het veilige en zeer goed schaalbare platform kan het wel gaan concurreren met de beste altcoin. Zodra het dichter in de buurt kan komen van de Total Value Locked (TVL), de totale waarde die vast staat op een netwerk, kan het ook snel gaan stijgen qua prijs.

Daarnaast zijn er geruchten dat Cardano ‘RealFi’ wil ontwikkelen. Dit is op dit moment nog slechts een term, maar zou een systeem moeten worden waarbij DeFi (Decentralized Finance) in de echte wereld geïmplementeerd wordt.

Mocht dit systeem vóór of in 2025 geïmplementeerd worden in de Cardano blockchain, kan de coin grote stappen zetten. Ze werken nu al samen met veel overheidspartijen en andere serieuze partners. Hierdoor zal een implementatie van het desbetreffend systeem meteen grote verandering met zich mee kan brengen.

Dit is ook de reden dat de ADA koers verwachting voor 2025 zeer positief is. De modellen schatten een koers in van rond de $2,80 in 2025. Hier kunnen mogelijke hoogtepunten tot $3,50 ontstaan en er worden dieptepunten verwacht van $2,10.

Cardano Verwachting 2030 – Koers Cardano Verwachting

Het is natuurlijk lastig te voorspellen hoe de Cardano koers er in 2030 uit gaat zien, hiervoor zijn er nog te veel onzekerheden in de wereld van cryptocurrency én daarbuiten. Toch zijn er een aantal dingen te benoemen die voor Cardano spreken om de koers van de munt verder te laten stijgen.

Ten eerste is er een maximum van 45 miljard tokens binnen het blockchain netwerk van Cardano. Dit houdt in dat er nooit meer tokens dan dat aantal erbij komen. In de loop der jaren zal daarom steeds meer schaarste ontstaan.

Een ander groot voordeel van Cardano is, is dat ze hebben kunnen leren van de fouten die gemaakt zijn bij de ontwikkeling van Ethereum. In feite bieden ze een vergelijkbare layer-one blockchain aan, maar heeft Cardano gezorgd voor een stabieler netwerk met veel betere schaalbaarheid.

De Cardano koers verwachting voor 2030 is volgens experts dan ook zo’n $4,40. Hierbij is het mogelijk dat er een maximale koers van $6 wordt bereikt, maar ook een onderkant van de koers op $3,10 zou mogelijk zijn.

ADA Cardano Verwachting lange termijn – Cardano Verwachting 2040

Bij het vooruitkijken naar 2040 is het natuurlijk nog onzekerder waar de crypto markt dan staat. Zeker op het gebied van wetgeving en regulatie is het de vraag of de crypto markt dan inmiddels volledig geïntegreerd is in ons betaalsysteem, of dat het nog altijd een aparte markt is.

Mochten de toezichthouders en wetgevers geen heil meer zien in het proberen te verbieden van cryptocurrency en het de vrije loop laten, kan de koers alleen nog maar verder stijgen. Cardano zal in 2040 steeds dichter bij het maximale aantal tokens komen dat in omloop kan zijn, waardoor er steeds minder nieuwe tokens bijkomen.

Daarnaast moet de verdere ontwikkeling van de blockchain voor nog meer gebruikers zorgen. Ook kunnen er allerlei nieuwe ontwikkelingen hun intrede doen die zorgen voor nog verdere stijgingen in de Cardano koers in 5 jaar tijd.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

Mogelijke hoogte- en dieptepunten ADA koers euro

Cardano behoort inmiddels tot de gevestigde namen en dus zal het niet meer een altcoin zijn die gaat exploderen, maar wel één die de koersstijgingen van andere grote cryptomunten kan reproduceren.

Je hebt tot nu toe al de verwachtingen van experts kunnen vinden over de Cardano koers verwachting van de komende jaren, en die hebben we hieronder voor je gebundeld in een eenvoudig overzicht:

JaarMinimale koersGemiddelde koersMaximale koers
2023$0,1123$0,2829$0,4535
2025$2,10$2,80$3,50
2030$3,20$4,40$6,00

Wat is de ADA Cardano coin en waar wordt deze voor gebruikt?

Cardano is een cryptomunt met een eigen blockchain. Dat houdt in dat alle transacties bijgehouden worden op deze blockchain en inzichtelijk zijn voor iedereen. Deze transacties worden verwerkt via het Proof-of-Stake systeem.

Bij Proof-of-Stake wordt er gebruik gemaakt van een techniek met validators om het netwerk te beveiligen en transacties te kunnen verwerken. Hierbij wordt weinig energie gebruikt en is het voor iedereen mogelijk om mee te werken door zelf tokens te staken.

Door zelf Cardano te staken, ontvang je ook nog eens elke paar dagen een beloning. Je kunt met Cardano staking een rente percentage van zo’n 3% ontvangen.

Verder is Cardano erg vergelijkbaar met Ethereum. Zo bieden beide blockchains de mogelijkheid om andere applicaties te ontwikkelen op hun blockchain. Deze decentrale applicaties (dApps) zorgen ervoor dat meer mensen Cardano gebruiken.

cardano koers ontwikkeling dapps

Op dit moment loopt Cardano echter nog wel achter in het aantal dApps dat ontwikkeld is, maar ook in het aantal gebruikers en tradingvolume. Hierdoor is de marktwaarde ook nog aanzienlijk lager dan bij Ethereum.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

Welke factoren kunnen de Cardano koers ontwikkeling beïnvloeden?

De Cardano koers beweegt in principe veel mee met de ontwikkelingen in de markt, maar zoals je al eerder in deze Cardano koers verwachting hebt kunnen lezen, is dat niet altijd het geval.

Er zijn een aantal factoren die de Cardano koers omhoog of omlaag kunnen drukken. Hieronder hebben we de belangrijkste factoren op een rij gezet, zodat je zelf kan bekijken hoe het er op dit moment voor staat met Cardano.

Ingrijpen van de SEC

Het mag dan iets rustiger zijn rondom de SEC, dit betekent niet dat Cardano de toezichthouder helemaal van zich afgeschud heeft. In 2023 bleek duidelijk dat de Amerikaanse toezichthouder veel scherper op de crypto markt is gaan zitten.

Zo heeft het grote rechtszaken gestart tegen crypto exchanges Binance en Coinbase, waar uiteindelijk zelfs grote boetes uit zijn gekomen. Binance is akkoord gegaan met een schikking waarin ze $4,3 miljard moeten betalen aan de Amerikaanse overheid.

Of Cardano in de toekomst ook een aanklacht tegen zich krijgt, is niet te voorspellen. Maar de manier waarop de SEC op dit moment omgaat met de crypto markt, kan wel effect hebben op de ADA koers in de komende jaren.

Gebruik van Cardano blockchain

Een belangrijk onderdeel van de Cardano blockchain is de mogelijkheid voor ontwikkelaars om decentrale applicaties te bouwen. Bij dit soort dApps moet je denken aan DeFi platforms, NFT-marktplaatsen en nog veel meer.

Net als op de Ethereum blockchain is het voor ontwikkelaars mogelijk om hun eigen token te ontwikkelen op deze blockchain. Die token kan vervolgens binnen een decentrale applicatie gebruikt worden.

Al dit soort tokens zijn vervolgens via een DeFi platform op Cardano tegen elkaar te traden. Bij een DeFi platform is er geen sprake van een centrale tussenpartij, maar kun je rechtstreeks handelen met andere traders via smart contracts.

Op dit moment zijn er nog niet zoveel tokens ontwikkeld als bij Ethereum. Daarom ligt er ook nog veel ruimte voor Cardano om hier stappen in te zetten. Zodra er meer tokens en decentrale applicaties ontwikkeld worden, zal ook de Cardano blockchain meer gebruikt worden. Dit kan de prijs van de originele Cardano cryptocurrency laten stijgen.

Tokenomics

De tokenomics van een cryptomunt spelen een grote rol bij de koers ontwikkeling en dit is bij Cardano niet anders. Het gaat hier vooral om het feit of er veel nieuwe cryptomunten bijkomen, of dat er juist cryptomunten geburnd worden binnen het netwerk.

Bij Cardano geldt er een maximum van 45 miljard tokens, waarvan er nu zo’n 36 miljard in omloop zijn. De overgebleven 9 miljard tokens worden gebruikt om beloningen voor staking uit te kunnen keren.

cardano koers tokenomics

Deze staking beloningen worden steeds lager waardoor het aantal tokens dat op de markt verschijnt ook afneemt. Hierdoor ontstaat er een situatie waarin steeds meer schaarste op zal treden, wat de Cardano koers verwachting ten goede komt.

Zodra bijna alle tokens uitgegeven zijn, zal er een licht deflatoir proces zijn intrede doen. Niet elke trader gaat even zorgvuldig om met zijn of haar cryptocurrency, waardoor er nog wel eens cryptomunten kwijtraken, of naar verkeerde adressen gestuurd worden. Zo zullen er feitelijk steeds minder ADA coins beschikbaar zijn.

Cardano nieuws verwachting

Naast ontwikkelingen in de gehele crypto markt kunnen er ook specifieke ontwikkelingen bij Cardano zelf zijn die de prijs beïnvloeden. Voor Cardano zullen dit voornamelijk nieuwe samenwerkingen en updates aan het netwerk zijn.

Cardano is een crypto project dat zich heel erg lijkt te richten op de lange termijn en de implementatie van cryptocurrency binnen overheden, onderwijs, retail organisaties en meer.

Mochten er nieuwe partijen zijn die samen gaan werken met Cardano, of zelfs rechtstreeks de mogelijkheden van de Cardano blockchain implementeren in hun vakgebied, kan dit voor een nieuwe boost zorgen aan Cardano gebruikers.

Ook updates aan het netwerk hebben al bewezen een belangrijke aanleiding te kunnen zijn van eventuele stijgingen of dalingen van de ADA koers. De laatste grote update aan het netwerk was de ‘Vasil upgrade’. Dit heeft er voor gezorgd dat het netwerk verbeterd is, en applicaties op de Cardano blockchain sneller en beter kunnen draaien.

Is Cardano de beste crypto investering op dit moment?

Cardano is op dit moment vooral een stabiele investering die geschikt is voor alle traders die vertrouwen hebben dat het Cardano systeem verder kan groeien. Daarnaast kan door middel van staking een extra inkomen opgebouwd worden.

De beste crypto investering op dit moment zal het niet zijn, Cardano is een gevestigde naam die al in de top 10 meest waardevolle cryptocurrency staat. Mocht je op zoek zijn naar een echte klapper kun je beter investeren in een kleine crypto met potentie.

Er gebeurt veel in de wereld van cryptocurrency op het moment, met als belangrijkste ontwikkeling de eventuele toelating van Bitcoin Spot ETF’s. Met deze ETF’s kunnen ook grote institutionele beleggers speculeren op de Bitcoin prijs, zonder in Bitcoin zelf te investeren. Hierdoor lijkt onderstaande token een gouden toekomst tegemoet te gaan.

Bitcoin ETF Token – Profiteer mee van eventuele ETF goedkeuringen

De Bitcoin ETF token is een nieuwe crypto token die ontwikkeld is op de Ethereum blockchain. Met de token kun jij mee profiteren van goedkeuringen van Bitcoin ETF’s doordat het een uniek systeem heeft ingebouwd waarbij behaalde mijlpalen rondom de Bitcoin ETF’s zorgen voor een sterkere tokenomics.

Elke keer dat één van de vijf mijlpalen behaald wordt, zal er 5% van het totale aantal tokens van de Bitcoin ETF token geburnd worden. Daarnaast wordt de transactie tax met 1 procentpunt verlaagd, deze is op het begin ingesteld op 5%. Het gaat om de volgende mijlpalen:

  1. BTCETF token behaald $100 miljoen trading volume
  2. De eerste Bitcoin ETF wordt goedgekeurd door de SEC
  3. De eerste Bitcoin ETF wordt gelanceerd in de Verenigde Staten
  4. De totale waarde in Bitcoin ETF’s overstijgt de $1 miljard
  5. De Bitcoin koers sluit een dag op meer dan $100.000,-

bitcoin etf cardano koers verwachting

Op dit moment is de Bitcoin ETF token verkrijgbaar in een presale waar je $0,006 per token betaald. Omdat de token op de Ethereum blockchain ontwikkeld is en dus een ERC-20 token is, kun je Ethereum of USDT inruilen in de presale.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

In 4 Stappen Investeren in Cardano

Ben jij overtuigd na het lezen van deze Cardano koers verwachting en wil jij ook je wallet aanvullen met ADA tokens? Dan is het tijd om naar een exchange of broker te gaan waar de cryptomunt aangeboden wordt. Hieronder lees je hoe jij in 4 eenvoudige stappen bij een broker als eToro Cardano kunt kopen.

Stap 1: Maak een eToro account aan

Ga naar de website van eToro en klik op Join Now om je account aan te maken. Vul hiervoor een gebruikersnaam, je e-mailadres en een wachtwoord in. Vervolgens krijg je op je mail de volgende stappen toegestuurd.

etoro aanmelden

Stap 2: Verifieer je account

Om te kunnen starten met investeren in Nederland, heb je eerst een volledig geverifieerd account nodig. Hierbij moet je meer persoonlijke gegevens opgeven die daarna door eToro gecontroleerd worden. Hierover krijg je wederom een email.

Stap 3: Stort geld op je account

Nu kun je beginnen met geld storten op je account zodat je hier later Cardano mee kan kopen. Geld storten kan bij eToro gewoon eenvoudig via iDEAL, creditcard of een andere digitale betaalmethode.

Stap 4: Koop je eerste Cardano tokens

Je account is aangemaakt, geverifieerd en gevuld met een eerste storting. Daarmee is het nu tijd om de eerste Cardano tokens te kopen; zoek hiervoor boven in de zoekbalk naar Cardano of ADA.

cardano kopen etoro

Je vult eenvoudig in voor hoeveel geld je Cardano wilt kopen en maakt het rond door op ‘Transactie openen’ te klikken. Vervolgens vind je de Cardano coins terug in je eToro account en kun je ze op elk moment weer verkopen.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

Conclusie – ADA Cardano verwachting 2023 – 2030

Cardano is al één van de grootste cryptomunten van het moment, maar heeft vanwege de vele ontwikkelingen van het team achter de munt nog veel potentie. De Cardano koers verwachting is voor de komende jaren dan ook zeer positief.

Daarnaast biedt Cardano voor investeerders handige voordelen als de mogelijkheid tot staken, zodat je een rente van zo’n 3% kunt ontvangen. Verder bieden ook de sterke tokenomics op lange termijn goede kansen om verder te groeien.

Je koopt Cardano bij alle bekende exchanges en brokers. Voor beginners is eToro hiervoor de beste keuze, in slechts 4 stappen heb jij je eerste Cardano op je account staan.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. 

Veelgestelde vragen over de ADA koers

Kan Cardano 1.000 euro waard worden?

Is het verstandig om ADA Cardano te kopen?

Wat is de Cardano verwachting voor de rest van 2023?

Hoeveel kan Cardano waard worden op de lange termijn?

Kan Cardano net zoveel waard worden als Ethereum?

 


The post ADA Cardano Koers Verwachting – Cardano verwachting 2023-2040 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.