ADA Bestormt Top 50 Blockchains – Waarom Stijgt Cardano Niet, Is Dit De Trigger Voor Nieuwe Crypto Bull Cycle?

Te midden van een constant evoluerende cryptomarkt, manifesteert Cardano (ADA) zich als een niet te negeren kracht binnen de top 50 blockchains.

Ondanks zijn prominente positie, blijft een significante prijsstijging uit. Deze realiteit roept intrigerende vragen op: Waarom stijgt Cardano niet, en zou dit de aanloop kunnen zijn naar een nieuwe crypto bull cycle?

Koersanalyse van Cardano

Cardano (ADA) bevindt zich op een kritiek punt in zijn markttraject, met de huidige handelsprijs op $0,53. Na een daling van 17,61% in de afgelopen vier weken, lijkt ADA een periode van stabilisatie in te gaan. Opvallend is het bijna voltooien van een dubbele bodem patroon, beter bekend als het “W” patroon. Dit bullish omkeerpatroon suggereerde een mogelijke rally van 30% voor de altcoin, die bijna werd gerealiseerd voordat de daling inzette.

Ondanks deze tegenslag, en met de huidige prijs nog ver boven de stop-loss grens van $0,43, heeft ADA nog steeds potentieel om de doelprijs van $0,68 te bereiken. Deze prijs ligt 30% boven de huidige handelsprijs. Cruciaal is dat ADA de ondersteuning van $0,51 behoudt om een nieuwe poging te wagen de doelrally te bereiken.

Echter, indien de markttrend zich keert en bearish signalen de overhand krijgen, kan ADA verder dalen. Een val onder de ondersteuningslijn van $0,51 zou ADA naar de stop-loss van $0,43 kunnen leiden. Dit scenario zou samenvallen met het verlies van de 50-daagse Exponentiële Moving Average (EMA), wat een invalidering van de bullish these zou betekenen.

Cardano’s Opkomst naar de Top 50 Blockchains

Cardano heeft zich onderscheiden als een toonaangevende kracht in de blockchainwereld, zoals blijkt uit zijn opname in de prestigieuze CV VC Top 50 Rapport 2023. Deze erkenning benadrukt Cardano’s aanzienlijke groei en ontwikkeling binnen het crypto- en blockchain-ecosysteem.

De opname in het rapport onderstreept de innovatieve benadering van Cardano op het gebied van technologische ontwikkeling en zijn groeiende invloed in de Crypto Valley.

De Invloed van Whales op Cardano’s Koers

De dynamiek van Cardano’s (ADA) koers wordt in aanzienlijke mate beïnvloed door de acties van ‘whales’, grote portemonneehouders met bezittingen variërend van 1 tot 10 miljoen ADA. Hun handelsactiviteiten, waaronder zowel verkoop als accumulatie, spelen een sleutelrol in het bepalen van de prijsrichting van ADA. Verkoop door whales kan leiden tot marktcrashes, terwijl hun accumulatie vaak ondersteuning biedt voor prijsrally’s.

In de afgelopen vier weken is er een opvallende trend van accumulatie door deze whales waargenomen, waarbij ze gezamenlijk 160 miljoen ADA, ter waarde van ongeveer $85 miljoen, aan hun bezit hebben toegevoegd. Deze activiteit is des te opmerkelijker gezien de recente marktcorrectie, waarbij deze houders gefocust blijven en hun totale bezit verhoogd hebben naar meer dan 5,79 miljard ADA-tokens.

Een belangrijk aspect in deze context is de Market Value to Realized Value (MVRV) ratio. Deze ratio meet de gemiddelde winst of verlies van beleggers die een activum hebben gekocht. Momenteel staat de 30-daagse MVRV-ratio op -10%, wat aangeeft dat beleggers die ADA in de laatste 30 dagen hebben gekocht, momenteel op een verlies van 10% staan. Historisch gezien duidt een MVRV-waarde tussen -8% en -18% vaak op aankomende rally’s. Dit komt omdat ADA zich in deze situaties in een ideale ‘accumulatiezone’ bevindt.

Deze combinatie van whale-accumulatie en de huidige MVRV-ratio creëert een potentieel bullish scenario voor ADA. Als whales en andere beleggers doorgaan met het accumuleren van ADA, is de kans groot dat dit zal resulteren in een opwaartse prijsbeweging, wat de bullish these zou valideren en een nieuwe impuls kan geven aan Cardano’s marktpositie.

Is Cardano de Trigger voor de Volgende Crypto Bull Cycle?

Terwijl de cryptowereld zich afvraagt wat de volgende grote golf van bullish activiteit zal inluiden, rijst de vraag of Cardano (ADA) een sleutelrol kan spelen in het initiëren van de volgende crypto bull cycle. De recente ontwikkelingen rond ADA, waaronder de accumulatie door whales en de fluctuerende MVRV-ratio, wijzen op mogelijk bullish potentieel. Daarnaast speelt de groeiende stabiliteit en technologische vooruitgang van Cardano een rol in het versterken van het vertrouwen in de cryptomarkt als geheel.

Historische patronen in de cryptomarkt tonen aan dat significante bewegingen in toonaangevende cryptocurrencies vaak de weg vrijmaken voor bredere marktbewegingen. Met ADA’s huidige positie en de toenemende interesse van grote investeerders, kan Cardano een katalysator worden voor een nieuwe opwaartse trend in de cryptomarkt.

Deze mogelijkheid, gecombineerd met de algemene marktdynamiek en de toenemende adoptie van blockchain-technologie, maakt Cardano tot een interessante kandidaat om de volgende bull cycle te leiden. Terwijl Cardano een mogelijke trigger tot een bull cycle kan worden en verder kan stijgen, moet er ook worden gekeken naar andere kansen om jezelf voor te bereiden op een bullmarkt.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin Minetrix is een innovatief project dat gebruikmaakt van het Ethereum-netwerk om de efficiëntie van het Bitcoin-netwerk te verbeteren en mijnbouw van BTC voor iedereen toegankelijk te maken. Deze cryptocurrency kan profiteren van positieve ontwikkelingen in Ethereum, zoals de recente toename van de gaslimiet en de DenCun-upgrade, evenals de naderende Bitcoin-halvering.

BTCMTX heeft al een indrukwekkende financiering van $8,6 miljoen binnengehaald. Vroege investeerders hebben de kans om de tokens voor slechts $0,0129 per stuk te kopen, met de mogelijkheid om direct te beginnen met staken en beloningen te verdienen.

BTCMTX vertegenwoordigt de ERC-20-token van Bitcoin Minetrix en biedt mogelijkheden voor staking, waardoor gebruikers passieve inkomsten kunnen genereren in de vorm van extra tokens en mining-credits. Deze mining-credits kunnen worden ingewisseld voor hashkracht, wat betekent dat hoe meer credits je hebt, des te meer BTC je kunt delven.

 

SPONGE V2 (SPONGEV2)

SpongeToken V2, de opvolger van het succesvolle SpongeToken V1, heeft al meer dan $4,3 miljoen aan gestakede tegoeden vergaard en biedt een indrukwekkende jaarlijkse rentevoet (APY) van meer dan 300%. Dit platform stelt gebruikers in staat om hun V1-tokens te staken om V2-tokens te verdienen, met extra voordelen voor degenen die nu aankopen en staken.

SpongeToken V2 is voornamelijk gericht op het aantrekken van liquiditeit weg van concurrenten en heeft een ambitieuze roadmap, inclusief de ontwikkeling van een Play-to-Earn (P2E) game. Het benadrukt echter dat het een meme-token is, bedoeld voor entertainment, zonder intrinsieke waarde of financieel rendement.

Meme Kombat (MK)

Meme Kombat, een innovatief gamingplatform, bevindt zich in de BETA-testfase en verwelkomt testers. Het platform heeft al indrukwekkende financiering van $7 miljoen opgehaald en biedt gebruikers de mogelijkheid om $MK-tokens te verwerven en te staken in ruil voor beloningen.

Op Meme Kombat kunnen spelers deelnemen aan meme-gevechten en weddenschappen plaatsen om meer tokens en prijzen te winnen. Het totale tokenaanbod is verdeeld in 50% voor de presale, 30% voor staking en gevechtsbeloningen, en 20% is gereserveerd voor liquiditeitspools en communitybeloningen.

De roadmap voor 2023-2024 omvat de lancering van het platform en de start van de eerste seizoenen van gevechten, met een sterke focus op communitybetrokkenheid en voortdurende platformontwikkeling.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post ADA Bestormt Top 50 Blockchains – Waarom Stijgt Cardano Niet, Is Dit De Trigger Voor Nieuwe Crypto Bull Cycle? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.