Aanvraag ingediend voor eerste spot bitcoin ETF van Australië

Het in Australië gevestigde Monochrome Asset Management heeft een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF) aangevraagd bij Cboe Australia. Cboe is een noteringsbeurs. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, zou het de eerste bitcoin ETF in Australië kunnen worden.

Het is een spot ETF, wat betekent dat het direct bitcoin uit de markt moet kopen om aan de vraag te voldoen. Met een op futures gebaseerde ETF is dat niet het geval.

Volgens het persbericht van vrijdag heeft Monochrome Asset Management gekozen voor Cboe Australia voor de notering van hun fonds, en dus niet voor de grote rivaal, de Australian Securities Exchange (ASX). Het krijgt de naam: Monochrome Bitcoin ETF.

Hoewel Australië al twee op de beurs verhandelde producten heeft die blootstelling bieden aan spot-crypto-activa op Cboe Australia, zijn dat niet fondsen die rechtstreeks in bitcoin beleggen. De Monochrome Bitcoin ETF is daarmee uniek in z’n soort. Jeff Yew, CEO van Monochrome Asset Management, vertelt:

“We verwachten vóór het midden van het jaar een beslissing van Cboe Australia over onze Bitcoin ETF-aanvraag.”

In januari 2024 zei Derek Vladimir Henningsen, hoofd juridische zaken en compliance van Monochrome Asset Management, ook al in een interview dat ze hopen hun fonds in het tweede kwartaal van 2024 te kunnen aanbieden.

Cboe Australia is een van de vijf noteringsbeurzen die worden beheerd door het grote Cboe Global Markets. Opvallend genoeg moet de Australian Securities Exchange de regulator van de industrie: zij moeten akkoord geven voor de notering van het fonds.

De ETF’s in Amerika doen het tot dusver enorm goed. Eerder berichtten we al dat de handelsvolumes in maart verdrievoudigden tot maar liefst $111 miljard. In de maand februari was dat nog “maar” $42 miljard.


The post Aanvraag ingediend voor eerste spot bitcoin ETF van Australië appeared first on Bitcoinmagazine.nl.