“Aantal cryptobezitters groeide wereldwijd naar 580 miljoen”

Volgens Crypto.com is het aantal cryptobezitters wereldwijd aanzienlijk gestegen. In hun jaarlijkse Crypto Market Sizing Report zijn ze in adoptiestatistieken gedoken. Zo denken dat er nu 580 miljoen mensen op de wereld zijn, die ten minste één soort cryptocurrency hebben.

Dat is 34% meer dan begin 2023, toen het bedrijf het in januari nog op 432 miljoen schatte.

“Concreet gezien groeide het aantal bitcoin eigenaren met 33%, van 222 miljoen in januari naar 296 miljoen in december, waarmee het goed is voor 51% van alle cryptobezitters in de wereld.”

Het rapport kijkt ook naar Ethereum (ETH). Naar verluidt groeide deze groep met 39% van 89 miljoen in januari naar 124 miljoen in december. Dat is 21% van de mondiale crypto-eigenaren”, aldus het rapport.

“De belangrijkste katalysator achter de adoptiegroei van BTC was de ontwikkeling van bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) en de introductie van het Bitcoin Ordinals-protocol, waardoor niet-fungibele tokens (NFT’s) en fungibel tokens op het bitcoinnetwerk konden worden gemaakt.”

Ethereum zou vooral populairder zijn geworden dankzij liquid staking na de Shanghai Upgrade, en ook de overgang naar het Proof of Stake (PoS) mechanisme.


The post “Aantal cryptobezitters groeide wereldwijd naar 580 miljoen” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.