Aantal Bitcoin Whales Schiet Omhoog: Dit Is Het Gevolg Voor Bitcoin Prijs

Hoewel bitcoin zich momenteel in een redelijk stabiele periode op de markt bevindt, is er een opvallende trend in de activiteit van bitcoin whales, zoals geïdentificeerd door het crypto analyseplatform Santiment. De gegevens onthullen grote trades van whales terwijl de prijs van bitcoin zich binnen de range van $41.000 tot $44.000 bewoog.

Aantal bitcoin whales stijgt hard

Volgens Santiment is er een opmerkelijke toename in het aantal whales dat tussen de 1.000 en 10.000 BTC bezit, met een totaal van 1.958 op 1 februari. Dit cijfer is het hoogste dat sinds november 2022 is opgetekend. Daarentegen daalde het aantal kleinere whales, die tussen de 100 en 1.000 BTC in hun portefeuilles hebben, naar 13.735 op 1 februari, wat het laagste niveau sinds november 2022 markeert.

In zes dagen tijd nam het aantal grotere whales toe met 47 portefeuilles, terwijl de categorie kleinere whales een afname van 157 adressen zag. Deze verandering in whale activiteit suggereert verschillende marktdynamieken, waarbij grotere whales hun bezit uitbreiden en kleinere whales mogelijk hun investeringen naar elders verschuiven.

Verandering in whale activiteit door bitcoin ETF

De dynamiek in activiteit van whales valt samen met de introductie van spot bitcoin ETF’s, goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in januari. De lancering van deze ETF-producten verandert het hoe whales bitcoin inkopen, aangezien de deelname van mainstream investeerders leidt tot de aankoop van extra bitcoin, waardoor het aantal whales toeneemt.

Nu de ETF-aanbiedingen net beginnen, wordt verwacht dat het aantal grote whales in de nabije toekomst kan blijven groeien.

Invloed van grotere whales op bitcoin prijs

De toename van grote bitcoin whales en de introductie van spot bitcoin ETF’s kunnen leiden tot een grotere stabiliteit en mogelijk een prijsstijging van bitcoin. Grote whales die hun bezit vergroten, wijzen op vertrouwen in de markt, terwijl ETF’s meer mainstream investeerders aantrekken, wat de vraag verhoogt. Deze factoren samen kunnen de liquiditeit en de marktdiepte vergroten, waardoor de volatiliteit mogelijk afneemt en de prijs op lange termijn stabieler wordt.

Echter kan de concentratie van grote hoeveelheden bitcoin bij whales leiden tot een centralisatie van bezit, wat afwijkt van het oorspronkelijke doel van Satoshi van decentralisatie in de bitcoin community en de macht in minder handen legt.


The post Aantal Bitcoin Whales Schiet Omhoog: Dit Is Het Gevolg Voor Bitcoin Prijs appeared first on Bitcoinmagazine.nl.