Aandelen in Coinbase en MicroStartegy stijgen mee met bitcoin: records sinds 2022

MicroStrategy (MSTR) en Coinbase (COIN) hebben recentelijk hun hoogste koersniveaus sinds 2022 bereikt. MSTR oversteeg de $500, terwijl COIN ruim boven de $100 handelt. MicroStrategy heeft 158.400 BTC in kas, terwijl Coinbase als cryptobeurs ook afhankelijk is van het sentiment in deze markt.

Deze aandelen, sterk verbonden met Bitcoin en de bredere cryptomarkt, hebben een indrukwekkende groei getoond. MicroStrategy is met meer dan 250% gestegen sinds het begin van het jaar, terwijl Coinbase een stijging van 240%. Laatstgenoemde is als cryptobeurs niet op het juiste moment met hun aandelen de markt op gegaan.

Na de uitdagende marktomstandigheden in 2022, waarbij de marktprijzen van crypto-gerelateerde bedrijven en activa aanzienlijk daalden, begonnen 2023 met meer optimisme. Coinbase en MicroStrategy, twee toonaangevende bedrijven in de crypto-industrie, zagen een aanzienlijk herstel in hun aandelenkoersen.

Na meerdere schommelingen in 2023, doorbrak MSTR onlangs de $500-grens, met een piek van $520 – de eerste keer sinds januari 2022.
Coinbase: COIN oversteeg na zes maanden de $100, en ondanks een tussentijdse terugval, klom het aandeel in oktober en november weer omhoog, met een recent hoogtepunt van $115.

Deze pieken in aandelenkoersen vallen samen met de recente stijging van Bitcoin, dat naar $38,500 sprong – het hoogste punt in 18 maanden. Deze ontwikkelingen benadrukken de sterke correlatie tussen de prestaties van deze bedrijven en de dynamiek van Bitcoin.

Ondanks de aanzienlijke ongerealiseerde verliezen die MicroStrategy vorig jaar leed toen Bitcoin daalde tot ongeveer $16,000, bleef het bedrijf vasthouden aan zijn Bitcoin-aankoopstrategie. Met de recente opleving van Bitcoin ziet MicroStrategy, als grootste zakelijke houder van BTC, nu een aanzienlijk ongerealiseerd winstpotentieel. Het bedrijf en zijn leidinggevenden hebben meermaals aangegeven geen plannen te hebben om enige BTC-bezittingen te verkopen.


The post Aandelen in Coinbase en MicroStartegy stijgen mee met bitcoin: records sinds 2022 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.