Aandeel Japans bedrijf schiet 90% omhoog na bitcoin belegging

Een Japans bedrijf ziet zijn aandeel met bijna 90% stijgen nadat ze bitcoin op de bedrijfsbalans hebben gezet.

Aandeel Japans bedrijf plust 90%

Het beursgenoteerde Metaplanet volgt het voorbeeld van het Amerikaanse MicroStrategy door bitcoin als reserve op de balans te zetten. Ze hebben 6,5 miljoen dollar aan BTC gekocht.

Ze zijn geen onbekende in de cryptowereld, want Metaplanet is een investeringsfirma gericht op Web3 en metaverse-bedrijven. Het besluit om BTC te kopen krijgt support van de aandeelhouders zoals Sora Ventures, UTXO Management, Mark Yusko, oprichter van Morgan Creek Capital, en Jack Liu, medeoprichter van Ordswap.

 

Jason Fang, oprichter van Sora Ventures, noemt Metaplanet “Azië’s eerste MicroStrategy.” Volgens hem krijgen Japanse investeerders hierdoor exposure aan bitcoin te hebben zonder compliance risico. Opmerkelijk is dat de adoptie Metaplanet momentum op de beurs heeft opgeleverd, met een stijging van de aandelenprijs met 89% na de aankondiging. Ze zien zichzelf dan ook als een “pionier van digitale activa in Japan”.

 

MicroStrategy

Het gebruik van bitcoin als kapitaalreserve is in zwang geraakt door de Amerikaanse ICT-dienstverlener MicroStrategy, geleid door Michael Saylor. Zij zijn in 2020 bitcoins gaan kopen toen de koers rond de $10.000 schommelde. In de vier jaar daarna heeft de aan Nasdaq genoteerde firma meer dan 214.246 BTC gekocht tegen een gemiddelde aankoopprijs van $33.706 per bitcoin met een totale kostprijs van $6,91 miljard. De huidige marktwaarde van MicroStrategy’s BTC bezit is meer dan $15 miljard, wat het een winst van meer dan 100% oplevert.


The post Aandeel Japans bedrijf schiet 90% omhoog na bitcoin belegging appeared first on Bitcoinmagazine.nl.