Aandeel goudmijner 1.500% omhoog na ‘aankondiging’ bitcoin-aankoop van $1,7 miljard

Nilam Resources, een “penny stock” met een marktwaarde van ~5 miljoen dollar, kondigde als marketingstunt het plan aan om 24.800 bitcoin te kopen. Tegen de huidige koersen zou dat gaan om een investering van ongeveer 1,7 miljard dollar, wat natuurlijk onmogelijk is voor een bedrijf met een marktwaarde als die van Nilam Resources.

Ondanks dat is het aandeel van het bedrijf met 1.500 procent gestegen en lijkt de markt de grap wel te kunnen waarderen.

Frauduleuze promotie van het aandeel?

OTC Markets Group, de firma die het handelsplatform runt waarop het mini-aandeel van Nilam Resources handelt, waarschuwt voor de gevaren die het met zich meebrengt.

Het handelsplatform schrijft dat er sprake is van een “zorg van algemeen belang” met betrekking tot het bedrijf. Dit kan betekenen dat er sprake is van een spamcampagne, maar ook van dubieuze aandelenpromotie of andere zaken die niet zijn toegestaan in de financiële wereld.

Ook laat het platform zien dat Nilam Resources is aangemerkt als een “Shell Risk”, wat betekent dat het mogelijk gaat om een lege vennnootschap, een bedrijf zonder assets.

Ze presenteren zich als goudmijner en proberen nu de koers van het aandeel te pompen door te roepen dat ze duizenden bitcoin willen kopen. Iedereen met een beetje verstand weet dat zoiets onmogelijk is voor een bedrijf met de marktwaarde van Nilam Resources.

Marktwaarde van 280 miljoen dollar

Op papier heeft het bedrijf nu een marktwaarde van 280 miljoen dollar, maar de bitcoin in kwestie kan het natuurlijk nooit kopen. Al zou het grappig zijn als het bedrijf nu een deel van zijn aandelen verkoopt om alsnog een klein beetje bitcoin te kopen.

Het is in ieder geval gelukt om met deze marketingstunt de waarde van het bedrijf een gigantische boost te geven.

Als het Nilam Resources lukt om de 24.800 bitcoin te kopen, dan zou het na MicroStrategy het grootste beursgenoteerde bitcoin-bedrijf ter wereld zijn. Daarmee zouden ze ook Tesla en grote bitcoin miners als Hut 8 en Riot Blockchain voorbijstreven.

Voormalig Nilam Resources CEO Ron McIntyre is duidelijk over de zaak: “Kijk gewoon naar de grafiek. Dit is een klassieke pump en dump.”


The post Aandeel goudmijner 1.500% omhoog na ‘aankondiging’ bitcoin-aankoop van $1,7 miljard appeared first on Bitcoinmagazine.nl.