91 procent van alle bitcoin staan op een virtuele winst

Ruim 91 procent van alle bitcoin staan met de huidige koers van ongeveer 44.000 dollar op een virtuele winst. Dat is reden genoeg voor de populaire Nederlandse analist PlanB een tweet te plaatsen om dit feit te delen en zijn gevoelens over deze data te delen.

Wat drijft deze rally van bitcoin?

PlanB zet met deze tweet zijn aluminiumfolie-hoedje op en zegt dat het voelt alsof het nieuws over de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten uitlekt… en dat insiders van de Securities and Exchange Commission (SEC) momenteel inkopen.

“Hoe lang kan de SEC het nog tegenhouden?”, zo vraagt de analist zich af in het bericht.

Er is in ieder geval sprake van de eerste oranje stip in de grafiek van PlanB, wat meestal voorafgaat aan het begin van de parabolische koersexplosies die bitcoin in het verleden doormaakte.

Gaan we nu ook weer een gigantische bullmarkt krijgen? Dat kan alleen de tijd ons leren…

Handelen met voorkennis

Onder het bericht van PlanB schrijft iemand: “Handelen met voorkennis dus.” Waarop PlanB bevestigend reageert. “Ja, handel met voorkennis is redelijk normaal en geaccepteerd voor Amerikaanse politici.”

Het is nog maar de vraag in hoeverre deze uitspraken van PlanB over de SEC kloppen. Ze zijn immers nog in gesprek met alle partijen en op dit moment lijkt er nog helemaal niets zeker over de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs.

Aan de andere kant is de verwachting dat het niet lang meer kan duren, waardoor iedereen in de markt in principe kan voorsorteren op de lancering van de Spot ETFs in de Verenigde Staten.

Natuurlijk heb je een voordeel als je zeker weet dat de ETF binnenkort wordt aangekondigd, maar wees nu eens eerlijk, hoe groot is de kans nog dat er geen Spot Bitcoin ETF komt? Zeker nadat grote jongens als BlackRock, Invesco en Fidelity zich ermee zijn gaan bemoeien.


The post 91 procent van alle bitcoin staan op een virtuele winst appeared first on Bitcoinmagazine.nl.