88% van alle bitcoin staat weer op winst

Bitcoin staat op deze Sinterklaasdag weer boven de $42.000. De afgelopen 24 uur steeg het met meer dan 2%. Dit zorgt er ook voor dat steeds meer bitcoiners weer op winst staan.

Volgens data van IntoTheBlock staan om precies te zijn 88% van alle BTC op alle adressen voor een lagere prijs ontvangen. 1% heeft zijn sats rond de huidige koers ontvangen terwijl de resterende 11% nog op verlies staat.

Dit zijn de bitcoin die in de bullmarkt van 2021 zijn aangekocht. Bitcoin stond namelijk 7% van zijn bestaan nog boven de huidige prijsniveaus, zoals onderstaande grafiek van Look Into Bitcoin laat zien.

In oktober stonden 82% van de bitcoin-adressen nog in het groen, terwijl dit percentage in november groeide tot 85%. Logischerwijs zal het bij een all-time high op 100% staan: iedereen staat op winst. Als je ten minste niet hebt gehandeld en daardoor bitcoin bent kwijt geraakt (en minder bitcoin over hebt gehouden dan je er initieel hebt gehad).

Interessant is dat 69% van de bitcoin-hodlers hun coins al langer dan één jaar vasthoudt. 31% van de bitcoiners bewaart zijn coins minder dan 12 maanden en 7% spaart het minder dan een maand. Dit zijn waarschijnlijk traders en speculanten, of juist de mensen die op een bitcoinstandaard leven.


The post 88% van alle bitcoin staat weer op winst appeared first on Bitcoinmagazine.nl.