80% van alle bitcoin adressen staan op winst

Veel bitcoiners staan weer in het groen met hun bij elkaar gespaarde sats. Volgens data van analysebedrijf Glassnode staan 80% van alle adressen namelijk weer op winst.

Glassnode kijkt naar on-chain (meta)data om met grafieken de trends in bitcoin te visualiseren. De metriek die ze nu gebruiken is simpel: ze kijken naar het moment waarop een Unspent Transaction Output (UTXO) is aangemaakt, naar de prijs van bitcoin op dat moment en trekken deze twee datapunten dan door naar balansen op een bitcoin adres.

Logischerwijs staan alle UTXO’s die sinds 2010, 2011 tot zelfs 2020 niet meer zijn bewogen allemaal in het groen. Maar coins die sinds de all-time high van 2021 zijn ontvangen, kunnen nog in het rood staan.

Wat blijkt? 80% van alle adressen staan op winst!

In onderstaande grafiek neemt Glassnode het zevendaags gewogen gemiddelde van deze gegevens. Je ziet dat het sinds begin 2022 niet meer voor kwam dat dermate veel bitcoinadressen in het groen stonden.

Zodra de koers de $69.400 weer bereikt, zal de metriek logischerwijs de 100% aanstralen: alles en iedereen staat op winst. Als je ten minste blijft hodlen, want het kan ook zo zijn dat je in de rit omhoog door te speculeren met minder bitcoin overblijft dan waarmee je begon.


The post 80% van alle bitcoin adressen staan op winst appeared first on Bitcoinmagazine.nl.