600% Toename Whale Activiteit DOGE – Gaat Dogecoin Naar 1 Dollar Of Kan Dogecoin20 Veel Waard Worden?

Ondanks dat de bredere crypto markt zich in een moeilijke fase bevindt weet Dogecoin zich te ontpoppen tot de best presterende crypto uit de top 10. Gaat Dogecoin naar 1 dollar of is het Dogecoin20 die significante winsten gaat boeken?

In een periode waar de grootste cryptos zoals Bitcoin en Ethereum, maar ook Solana, significante verliezen moeten accepteren (dalingen van respectievelijk 2,80%, 5,54% en 8,81% over de afgelopen week) wist de grootste meme coin van de wereld met meer dan 14% te stijgen.

Doge Koers Grafiek – Bron: CoinMarketCap

De huidige stijging van DOGE lijkt mogelijk echter pas het begin van een aanhoudende rally. Meerdere traders voorspelde namelijk al dat DOGE aanhoudende winsten ging boeken doordat het begin maart een ‘Three Wave’ correctie afrondde.

Bluntz, een analist die eerder ook al de bodem van Bitcoin wist te voorspellen, gaf aan dat het afronden van deze correctie de start was voor een aanhoudende rally voor de grootste meme coin van de wereld. Zijn analyse gaf zelfs aan dat de token met meer dan 50% kan gaan stijgen naar een waarde tot boven de $0,24.

Whales Investeren Massaal in Dogecoin

Deze opwaartse rally van Doge is niet onopgemerkt gebleven onder de grote investeerders, ook wel whales genoemd. Data van IntoTheBlcok gaf aan dat er over de afgelopen maand een stijging van maar liefst 600% heeft plaatsgevonden in DOGE transacties groter dan $1 miljoen.

Dogecoin whales kochten recentelijk al 25 miljoen DOGE tokens over een periode van 72 uur, gelijk aan een waarde van $3,75 miljoen. Een toename in whale activiteit is normaal gesproken een teken van een bullish trend in de crypto markt. Velen vragen zich dan ook af of DOGE door zijn huidige momentum naar de $1 kan gaan stijgen.

Dogecoin Technische Analyse: Kan Dogecoin Veel Waard Worden?

Het is geen verrassing dat de technische indicatoren van Dogecoin er ook positief uit zien na zijn recente stijgingen. Ondanks dat het MACD histogram nog altijd een verkoop signaal afgeeft met een waarde van 0,0092, bevindt de RSI zich op meer bullish terrein met een waarde van 60,10.

Tegelijkertijd is de DOGE koers nu boven al zijn belangrijke moving averages uitgekomen, zowel boven de 10-daagse en 30-daagse EMA’s van de korte termijn als de 50-daagse en 100-daagse EMA’s van de lange termijn. Dit is een duidelijk indicator dat de token zijn stijgingen voort kan gaan zetten.

Nu DOGE zijn weg omhoog ingezet heeft, zal het zijn eerste belangrijke weerstand niveau tegenkomen bij de $0,1794. Op het moment dat het dit niveau voorbij weet te streven gaan de deuren open voor een stijging richting de $0,24 die Bluntz voorspeld had. Vanuit dat punt komt de symbolische $1 ook steeds dichterbij alhoewel het waarschijnlijk moeilijk gaat worden voor Dogecoin om dit niveau in 2024 nog te bereiken.

Dogecoin vs Shiba Inu

Naast Dogecoin wist ook Shiba Inu recentelijk een miraculeuze wederopstanding door te maken. Shiba Inu wist over de afgelopen 30 dagen met meer dan 190% te stijgen. Beide meme coins hebben daardoor significante winsten doorgemaakt in de afgelopen periode, Dogecoin steeg over de afgelopen 30 dagen ook al met meer dan 105%.

Shiba Inu heeft het over de afgelopen maand dus duidelijk beter gedaan dan DOGE, maar lijkt op dit moment achter te lopen. Shiba Inu steeg over de afgelopen 7 dagen slechts 1% en dit is een mogelijk teken dat de grootste stijgingen van Shiba Inu achter de rug zijn aangezien DOGE over dezelfde periode dus al bijna 15% is gestegen. Het lijkt daardoor niet Shiba Inu te zijn die Dogecoin op de korte termijn uitdaagt, maar er is een nieuw DOGE alternatief op de markt verschenen die hier misschien wel toe in staat kan zijn.

Dogecoin vs Dogecoin20

Ondanks dat Dogecoin er op dit moment erg goed voor staat is er onlangs nieuwe crypto op de markt verschenen die DOGE mogelijk weleens uit kan gaan dagen. Dit alternatief heeft Dogecoin20 en is een duurzamer en veiliger alternatief voor Dogecoin.

Dogecoin20 maakt gebruik van hetzelfde concept als Dogecoin, beide hebben een Shiba Inu hond als hun mascotte. Dogecoin20 heeft zijn project echter ontwikkeld op de Ethereum blockchain en maakt daardoor gebruik van het Proof-of-Stake concept. Hierdoor is Dogecoin20 een stuk milieuvriendelijker en kan het tegelijkertijd ook profiteren van de welbekende beveiliging van de Ethereum blockchain.

Dogecoin20 zet zijn community op plek 1 en gebruikers zijn door het Proof-of-Stake concept ook in staat om een passief inkomen te verdienen via staking. Ondanks dat de crypto presale van deze token nog in volle gang is kunnen gebruikers nu al beginnen met staken. Dit zal de verkoopdruk bij lancering flink verminderen.

De crypto presale van Dogecoin20 heeft op dit moment al meer dan $7,7 miljoen weten op te halen. Dit bevestigt nog maar eens de populariteit van dit nieuwe alternatief voor Dogecoin. DOGE20 tokens kosten op dit moment slechts $0,000208 per stuk, maar deze prijs zal binnen 2 dagen gaan stijgen. Investeerders zullen er dus snel bij moeten zijn om te profiteren van de huidige kortingen van dit nieuwe crypto project. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT of creditcard.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post 600% Toename Whale Activiteit DOGE – Gaat Dogecoin Naar 1 Dollar Of Kan Dogecoin20 Veel Waard Worden? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.