$600 miljoen aan bitcoin aan Open Interest verdwenen door cryptocrash

Bitcoin schoot na het Amerikaanse inflatienieuws ineens hard omlaag. De koers verloor in een tijdsbestek van enkele uren maar liefst 4%.

Bitcoin staat nu op $35.300 en de marktkapitalisatie van bitcoin bedraagt nu ongeveer $691 miljard. Het handelsvolume van het afgelopen etmaal is iets meer dan $24 miljard. Open Interest staat voor de som aan derivatencontracten die nog openstaan.

Door de plotselinge daling zijn er dus veel future posities gesloten, maar ook geliquideerd. Volgens Daan Crypto Trades gaat het om ongeveer $600 miljoen aan open interest die is verdwenen.

De impact van deze prijsdaling was niet fijn voor traders met longposities. Volgens de gegevens van CoinGlass bedroegen de totale liquidaties in de afgelopen 24 uur $366 miljoen, waardoor 103.213 handelaren werden getroffen.

De grootste liquidatie-order vond plaats op OKX. Het ging om een positie ter waarde van $9,45 miljoen in een BTC-USDT-SWAP. Longposities werden het zwaarst getroffen door deze liquidaties en waren verantwoordelijk voor de grootste verliezen bij beurzen.

Op OKX bestond bijvoorbeeld  98,55% van de $142,02 miljoen aan liquidaties uit longposities. Het laat zien dat er veel gewed werd op een prijsstijging en dat er een overwegend bullish sentiment in de markt hangt.

Na de publicatie van inflatiecijfers van 3,2%, kenden Amerikaanse aandelen en obligaties in tegenstelling tot bitcoin wel een stijging, waarbij de S&P 500 en Nasdaq Composite met respectievelijk 1,9% en 2,2% in het groen eindigden.


The post $600 miljoen aan bitcoin aan Open Interest verdwenen door cryptocrash appeared first on Bitcoinmagazine.nl.