$6 Miljard aan Bitcoin (BTC) Verschoven door Top Whale

Een van de grootste whales op de bitcoinmarkt is plots actief. Het gaat om de vijfde grootste whale, door on-chainanalisten aangeduid als “37x” die maar lieft 6 miljard dollar aan bitcoin heeft verschoven op de blockchain. Opmerkelijk, want dergelijke miljardentransacties gebeuren niet elke dag.

Bitcoin top whale actief

Het gaat om een transactie waarbij bijna 94.500 bitcoin naar drie nieuwe adressen is verstuurd. Het is eerste verschuiving van deze bitcoin sinds 2019. De analisten van Arkham Intelligence maken melding van de verplaatsing. Bitcoin is weer stijgende en bevindt zich momenteel weer boven de $70.000. De stijging is te verklaren door meer interesse in bitcoin onder zakelijke beleggers. Ook de aanstaande halvering zorgt voor meer interesse onder volgers en beleggers.

Bullish trend

Doordat er na de halving de helft minder nieuwe bitcoin worden gedolven, verwachten analisten dat er prijsschokken gaan optreden. Beleggers willen in aanloop naar de halving meer bitcoin kopen om een eventuele stijging voor te zijn (“frontrunning”), maar hun acties leidt al tot een hogere prijs. Een beurs als Coinbase zit op haar laagste voorraad aan bitcoin sinds negen jaar. Ook het fonds van Grayscale, GBTC, wordt leeggekocht. Doordat ‘Wall Street’ nu (serieus) instapt, leidt dat tot meer legitimatie van bitcoin als assetklasse. Steeds meer traditionele beleggers hebben (indirect) exposure tot BTC.


The post $6 Miljard aan Bitcoin (BTC) Verschoven door Top Whale appeared first on Bitcoinmagazine.nl.