5 Indicatoren die wijzen op opkomende Crypto Breakout 2024 en de 5 meest veelbelovende crypto investeringen volgens industrie experts

Het is de laatste dag van het jaar en dus is het tijd om vooruit te kijken naar 2024. De crypto markt gaat weer een interessant jaar tegemoet waarbij crypto experts verwachten dat er een breakout in de crypto koersen plaats kan vinden.

In dit artikel kijken we naar de 5 belangrijkste indicatoren die tot een breakout kunnen leiden.

5 Indicatoren die wijzen op een crypto breakout

De 5 indicatoren hieronder zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de crypto markt in 2024. Lees waarom ze wijzen op een breakout.

1. Beslissing over Bitcoin ETF’s

De afgelopen maanden gaat het al veel over de beslissing van de Amerikaanse toezichthouder SEC over Bitcoin ETF’s. Deze ETF’s worden door grote investeringsmaatschappijen samengesteld en aangeboden zodat iedereen in Bitcoin kan investeren zonder de cryptomunt zelf te kopen.

De verwachting is dat de SEC, nadat het de beslissing al enkele keren heeft uitgesteld, in januari met toestemming voor de Bitcoin ETF komt. Vanaf dan zal de uitrol snel volgen en zal er waarschijnlijk snel een groot trading volume op deze ETF’s zitten.

Dit kan twee gevolgen hebben voor Bitcoin; de koers kan gaan stijgen omdat er meer interesse is en er vanuit traditionele instanties meer met cryptocurrency gedaan wordt, maar het kan ook dalen.

De afgelopen dagen waarschuwen crypto analisten dat deze vorm van investeren in Bitcoin haaks staan op het originele idee achter de cryptomunt en de macht weer meer in handen legt van grote financiële partijen, in plaats van bij iedereen die in Bitcoin investeert.

2. Ontwikkeling crypto technologie en toepassingen

De technologie achter cryptocurrency bestaat inmiddels zo’n 14 jaar en dat betekent dat het eigenlijk nog altijd een vrij jonge markt is. Daardoor zijn er ook nog altijd grote ontwikkelingen mogelijk die nieuwe toepassingen biedt aan traders en ontwikkelaars.

De afgelopen jaren hebben we ontwikkelingen gezien zoals DeFi, NFT’s en wordt er gesproken over Web3. Dit is als het ware de volgende grote ontwikkeling voor het internet, waarbij gebruikers meer crypto technologie gebruiken.

Je kunt zelf gemakkelijk de nieuwste Web3 projecten via het platform van Launchpad XYZ. Dit is een project met een eigen cryptomunt die in een presale aangeboden wordt en een platform aanbiedt waarop je niet alleen alle informatie en nieuws over Web3 kunt vinden, maar ook een overzicht van alle nieuwe crypto projecten.

Zo ben je nog vaker op tijd met je investering en kun je profiteren van nieuwe projecten die vaak nog grote stijgingen mee gaan maken.

 

3. Technische analyse bekende coins

Om de markt in de gaten te houden, kun je het best je focus leggen op de analyse van bekende cryptomunten. Op dit moment zijn dit natuurlijk Bitcoin, Ethereum en steeds meer ook Solana.

Bitcoin heeft de afgelopen dagen een correctie meegemaakt nadat het al een tijdje moeite heeft gehad om door de weerstand van $44.000,- heen te breken. De Bekendste crypto heeft ondersteuning gevonden op $41.500,- en schommelt nu tussen deze ondersteuning en $42.500,-.

Enkele analisten voorzagen een diepere duik in de Bitcoin koers de komende dagen en zien het eerder genoemde nieuws rondom ETF’s als belangrijkste aanleiding. Dit kan hebben gezorgd voor een ‘buy the rumour – sell the news’ effect.

Hierbij kopen traders massaal een coin in ter anticipatie van een bepaald evenement, maar wordt deze weer verkocht zodra het evenement daadwerkelijk plaatsvindt.

Ethereum heeft het afgelopen jaar, net als de gehele crypto markt goed gedaan, maar wist niet tot de prestaties van Bitcoin te komen. Het begon dit jaar op een koers van $1.199,- en gaat hem afsluiten rond de $2.300,-. Een indrukwekkende stijging van 93%, maar een stuk minder dan de 154% stijging van Bitcoin.

Daarnaast krijgt Ethereum op het gebied van smart contracts platforms steeds meer concurrentie van andere crypto projecten als Cardano en Solana. Laatstgenoemde liet afgelopen weken enorme stijgingen zien en wist over het hele jaar zelfs een stijging van 1.025% te noteren, een investering van €1.000,- had je dus het eind van dit jaar meer dan €10.000,- opgeleverd.

Wil jij de volgende keer voor zo’n stijging investeren in de desbetreffende cryptomunt? Dan is yPredict een geschikt platform voor jou. Op dit platform kan AI je helpen met het doen van technische analyses zodat je de markt voor kan zijn.

 

4. Adoptie van crypto technologie door traditionele financiële instanties

Een belangrijke indicator dat de crypto markt steeds breder geaccepteerd wordt, is het feit dat traditionele instanties zich steeds meer met de technologie bezighouden. Dit gaat niet alleen om de eerdergenoemde ontwikkeling van ETF’s, maar ook om overheden die digitale valuta’s ontwikkelen.

Zo is de Europese Unie al tijden bezig met het ontwikkelen van een plan voor een digitale Euro en kijkt ook de Chinese overheid naar blockchain technologie om de yuan naar toe te brengen.

5. Macro-economische situatie op crypto gebied

Wereldwijd hebben overheden niet op tijd bedacht wat ze met de cryptomarkt aan moesten en daardoor zijn ze nu te laat. De technologie is niet meer te stoppen en verboden lijken niet te werken, zo blijkt uit de recente ontwikkelingen uit China.

Daar werd in 2022 nog van alles verboden rondom cryptocurrency, maar is nu juist de overheid actief bezig met de ontwikkeling van toepassingen rondom blockchains.

Op macro-economisch gebied lijkt er steeds meer regulatie op komst te zijn die de crypto markt niet aan banden legt, maar wel een stuk veiliger kan maken. Hierdoor kan er nog meer interesse in de crypto markt komen en kunnen de koersen verder uitbreken.

5 Meest veelbelovende crypto investeringen volgens industrie experts

Grote kans dus dat de crypto markt een flinke breakout mee gaat maken in 2024, maar welke cryptomunten moet je dan zeker in je portfolio hebben? Hieronder vind je de top 5 meest veelbelovende crypto investeringen voor 2024 volgens enkele analisten op de crypto markt.

1. Bitcoin Minetrix (BTC.MTX) – Gaat Bitcoin mining een nieuwe fase in?

Bitcoin blijft in 2024 onoverwinnelijk en zal het jaar weer als grootste cryptomunt beginnen en, naar alle waarschijnlijkheid, ook afsluiten. Om het Bitcoin netwerk up-to-date te houden zijn miners nodig. Deze krijgen een beloning voor elke keer dat ze een nieuw block toevoegen aan de blockchain.

Deze beloning zal in april gehalveerd worden als er een nieuwe Bitcoin halving plaatsvindt. Om mee te kunnen doet met Bitcoin mining zonder grote kosten te maken is er het Bitcoin Minetrix project.

Dit platform maakt het mogelijk om mee te doen met mining via de cloud. Dat betekent dat je zelf geen dure hardware nodig hebt en geen hoge energiekosten moet betalen.

Je kunt meedoen met cloud mining van Bitcoin Minetrix door de tokens in de presale te kopen en deze vervolgens te staken. Als beloning voor de staking krijg je cloud mining credits.

 

2. Bitcoin (BTC) – Zorgt halving voor nieuwe stijgingen?

De Bitcoin halving zorgt traditioneel gezien voor grote stijgingen in de markt. Deze halving vindt in april plaats en het is aan te raden om voor die tijd je portfolio te verstevigen met de originele cryptomunt.

Op het moment is Bitcoin zo’n $42.000,- waard en daarmee is het nog altijd een eindje verwijderd van de recordhoogte van $67.000,-. De verwachting is dan ook dat Bitcoin in 2024 nieuwe hoogtes gaat bereiken en de magische grens van $100.000,- aan kan vallen.

 

3. Sponge V2 (SPONGEV2) – Meme coin mania keert terug

Ben jij geïnteresseerd in de markt van meme coins? Dan kun je deze token eigenlijk niet missen. Sponge is terug, en hoe! Sponge V2 is op dit moment op een unieke manier te verkrijgen en door nu te investeren, kun je maximaal profiteren als de coin echt gelanceerd wordt.

Sponge V2 is namelijk alleen te koop door eerst de V1 versie van de meme coin in bezit te hebben. Deze moet je staken in het stake-to-bridge model dat op de website van Sponge beschikbaar is. Vervolgens krijg je de Sponge V2 tokens als beloning voor het staken.

Met de tweede versie van de meme coin wil het team het succes van vorig jaar nog maar eens herhalen. Toen explodeerde de Sponge koers met 100x nadat het werd gelist op de exchanges.

 

4. Meme Kombat (MK) – Veelbelovende cryptomunt met goede staking mogelijkheden

Meme Kombat is een andere cryptomunt die in de categorie meme coins te scharen valt. De coin komt met een website waarop meme karakters het tegen elkaar opnemen in een spel dat lijkt op Mortal Kombat.

Het spel wordt volledig door AI aangestuurd en daardoor kun jij inzetten om welk meme karakter gaat winnen. Dit inzetten kan zowel tegen de website zelfs als tegen andere houders van de MK token.

Je kunt nu investeren in Meme Kombat via de website, daar heeft de presale inmiddels al meer dan $5 miljoen opgehaald. Hoe eerder je investeert, hoe goedkoper de tokens nog zullen zijn.

 

5. Ethereum (ETH) – ’s Werelds #1 smart contracts platform

2024 was het jaar van Solana, maar Ethereum staat nog altijd bovenaan als het gaat om smart contracts platform. De stijging van Ethereum was dan misschien minder indrukwekkend, maar de cryptomunt is wel erg stabiel de afgelopen tijd.

Ethereum loopt op belangrijke data als de Total Value Locked en het aantal applicaties dat ontwikkeld is op de blockchain ver voor op de concurrenten. Hierdoor is de verwachting dat het ook in 2024 de belangrijkste speler na Bitcoin blift en grote stijgingen kan noteren

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post 5 Indicatoren die wijzen op opkomende Crypto Breakout 2024 en de 5 meest veelbelovende crypto investeringen volgens industrie experts appeared first on Bitcoinmagazine.nl.