5 Aanwijzingen Nieuwe Crypto Rally XRP: Kan Ripple 1 Euro Worden?

De XRP koers is op zaterdagmiddag met zo’n +2,5% gestegen in de afgelopen 24 uur en is hierdoor op de $0,53 komen te liggen. Hoewel XRP momenteel erg zwakjes presteert, met een daling van zo’n -20% sinds eind december, is het mogelijk dat de altcoin zwaar ondergewaardeerd is.

Hieronder hebben we 5 aanwijzingen die XRP later dit jaar de mogelijkheid geven om behoorlijk te stijgen in waarde.

5 Aanwijzingen Die Kunnen Leiden Tot Nieuwe Crypto Rally voor XRP

Investeerders zijn op dit moment erg onzeker over XRP, wat te zien is aan de huidige Ripple koers. Later dit jaar kan XRP echter van meerdere positieve ontwikkelingen profiteren en veel meer waard worden dan $0,53.

Ripple rechtszaak tegen SEC

Hoewel Ripple vorig jaar de rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gewonnen, is het bedrijf nog steeds niet van de SEC af. Zo staat er voor 23 april een nieuwe rechtszaak gepland, wat met een beetje geluk de laatste zal zijn tussen de twee partijen.

Wat de uitkomst zal zijn van deze rechtszaak is nog maar de vraag, maar als Ripple hier een goed resultaat uit weet te halen, kan XRP een behoorlijke pump meemaken. In april zal ook een andere belangrijke ontwikkeling voor de crypto markt plaatsvinden, namelijk de vierde Bitcoin halving.

Bitcoin Halving

De volgende Bitcoin halving is het moment dat de block rewards voor bitcoin miners voor de vierde keer zullen worden gehalveerd. Dit ingebouwde mechanisme van Bitcoin heeft er al drie keer op rij voor gezorgd dat de Bitcoin en de crypto markt op langere termijn zijn gestegen.

Hoewel het geen garantie is dat ook de vierde halving zo’n positieve invloed zal hebben, lijkt de kans erg groot als we kijken naar ontwikkelingen van het verleden. De Bitcoin halving zorgt dat er minder snel nieuwe BTC in circulatie komt, waardoor Bitcoin waardevoller kan worden dankzij zijn gelimiteerde supply.

Als Bitcoin als gevolg stijgt, kunnen altcoins zoals XRP hier ook van profiteren.

Ripple’s IPO

Ripple heeft zijn Initial Public Offering (IPO) gepland staan, maar heeft hiervoor nog geen officiële datum. Waarschijnlijk wacht het bedrijf totdat de legale strijd tussen het bedrijf en de SEC is afgerond voordat het zijn IPO lanceert.

Nadat Ripple zijn IPO houdt, kan het bedrijf zijn aandelen verkopen op de markt en veel geld van investeerders ontvangen om het bedrijf verder uit te breiden. Een ander gevolg hiervan is dat Ripple nog meer naamsbekendheid op kan bouwen, waardoor het meer klanten kan krijgen en de vraag naar XRP zal groeien.

Geruchten Spot XRP ETF

Nu de volgende Ripple rechtszaak dichter in de buurt komt, zou dit kunnen betekenen dat er meer regulatorische duidelijkheid komt voor Ripple. Als de rechtszaak goed uitpakt, zou dat een sterke reden kunnen zijn voor asset managers om een spot XRP ETF aan te vragen.

De huidige situatie waarin Ripple zich bevindt, maakt het echter onwaarschijnlijk dat er een XRP ETF zal komen op kortere termijn. Hoewel er meerdere geruchten zijn op social media platforms zoals X (Twitter), zullen we toch echt eerst moeten wachten op het resultaat van de Ripple rechtszaak.

Institutionele adoptie XRP Ledger

In het geval dat er later dit jaar plannen naar boven komen vanuit asset managers om een XRP ETF aan te vragen, kan dit een behoorlijke boost in institutionele adoptie geven voor XRP. Maar ook zonder een XRP ETF, heeft Ripple de potentie om dit jaar een sterke groei in adoptie mee te maken.

Zo heeft Ripple zich gevestigd in de crypto voogdij sector van $10 biljoen, door bedrijf Metaco over te kopen. De Chief Technological officer (CTO) van Ripple sprak hierover in een interview bij de Thinking Crypto podcast.

XRP Koers Verwachting – Kan Ripple 1 Euro Waard Worden?

De XRP koers ligt momenteel op het lage niveau rond de $0,53, onder zowel zijn 30-daagse moving average (geel) als zijn 200-daagse (blauw). Nadat de gele indicator onder de blauwe daalde en een “Death Cross” vormde, is de XRP koers verder gedaald richting de $0,50.

De token van Ripple is in de afgelopen maand met zo’n -19% gedaald voordat het donderdag en gisteren een lichte bounce maakte op de $0,50. Of dit echter genoeg zal zijn voor XRP om te herstellen op korte termijn, is waarschijnlijk iets wat we maandag zullen zien.

Met een Relative Strength index (RSI) van 38, lijkt XRP nu licht oversold te zijn, waardoor de coin potentie heeft om op maandag nog verder te klimmen richting de $0,60 met eens stijging tot +20%.

In het geval dat XRP zijn niveau van $0,50 verliest, kan dit echter catastrofale gevolgen hebben voor de koers, waardoor XRP nog goedkoper kan worden. Met veel positieve aanwijzingen voor Ripple, lijkt dit een goed moment voor XRP believers om de token nu voor een lage prijs in te slaan.

In het positieve geval kan Ripple de komende maanden weer stijgen naar $1 en later dit jaar zijn ATH van $3,84 doorbreken, afhankelijk van wat het Ripple nieuws ons brengt.

Alternatieven voor XRP Tijdens Retracement

Het kan echter nog wel even duren voordat XRP een echte herstelbeweging kan maken, dit zou zo vroeg als maandag kunnen, maar kan ook nog meerdere weken of zelfs maanden duren.

Ondertussen zijn er veel nieuwe cryptomunten die op korte termijn veel beter kunnen presteren en hoge rendementen kunnen leveren aan vroege investeerders. Met name de onderstaande 2 crypto projecten tonen veel potentie om binnenkort een groeispurt mee te maken, waardoor hun native token een behoorlijke stijging mee kunnen maken.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

De kans is groot dat mensen zich nu al aan het voorbereiden zijn op de Bitcoin halving van april. Een manier waarop sommigen dit doen is door te investeren in crypto mining projecten zoals de nieuwe Bitcoin Minetrix (BTCMTX).

Bitcoin Minetrix is een cloud mining project dat Bitcoin mining voor gebruikers toegankelijker en eenvoudiger maakt dan ooit tevoren. Door de BTCMTX token te staken verdien je extra tokens en krijg je de mogelijkheid om BTC te minen via de cloud.

BTCMTX is nu nog voor een lage prijs van $0,031 per stuik te koop tijdens de presale, maar nu meer mensen zich gaan voorbereiden op de Bitcoin halving, kan de waarde van de token na lancering behoorlijk stijgen. Maak daarom gebruik van de presale om deze token voor een extra lage prijs in te slaan

 

Meme Kombat (MK)

Terwijl XRP mogelijk nog steeds in een retracement zit, zijn meme coins weer aan het stijgen in populariteit, met dank aan de populariteit van Solana meme coins. Zowel DOGE als SHIB en PEPE zijn vandaag in waarde gestegen, waardoor nieuwere meme coins zoals MK van Meme Kombat ook een kans hebben om binnenkort veel waard te worden.

MK is niet zomaar een meme coin, de token heeft namelijk ook utility in de arena van Meme Kombat. Bekende meme karakters zoals Doge, Shiba Inu, Pepe, Sponge en Wojak vechten hier voor eeuwige roem terwijl gebruikers MK in kunnen zetten op de uitkomst van deze virtuele battles.

MK is tijdelijk in de presale te koop voor een vaste prijs van $0,279 per stuk en heeft al meer dan $7,5 miljoen opgehaald voor het project. Terwijl de presale richting de $10 miljoen cap stijgt, kun je MK tokens staken om passief extra tokens te verdienen.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post 5 Aanwijzingen Nieuwe Crypto Rally XRP: Kan Ripple 1 Euro Worden? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.