$4,2 Mln ETH Geliquideerd In 24u Na Lancering SEC Onderzoek – Wat Gaat Ethereum Doen?

In de afgelopen 24 uur heeft Ethereum een onverwachte klap gekregen na een rapport van Coindesk, waarin wordt gemeld dat de Ethereum Foundation onderzocht wordt door de SEC.

Dit nieuws volgde op plotselinge wijzigingen op de website van de Ethereum Foundation, waarbij eerder vermeldingen dat de stichting niet onder vertrouwelijk onderzoek stond, werden verwijderd zonder enige uitleg.

Te midden van deze ontwikkeling is er voor $4,2 miljoen aan ETH geliquideerd. Wat leidt tot de vraag: Wat gaat Ethereum nu doen?

Documentverzoek Ethereum Foundation

Na recente onthullingen is gebleken dat de Ethereum Foundation, de Zwitserse non-profitorganisatie die centraal staat in het Ethereum-ecosysteem, onderzocht wordt door de SEC.

Deze informatie kwam aan het licht via de GitHub-repository van de groep, waaruit bleek dat freelance front-end ontwikkelaar Pablo Pettinari op 26 februari 2024 wijzigingen had aangebracht.

Zo zei de ontwikkelaar het volgende over de wijziging:

‘’Deze wijziging verwijdert een deel van de voettekst omdat we een vrijwillige aanvraag van een overheidsinstantie hebben ontvangen die een verplichting tot vertrouwelijkheid omvatte.”

De verwijderde tekst gaf eerder aan dat de Ethereum Foundation nooit door een agentschap was benaderd op een wijze die geheimhouding vereiste.

Pettinari’s toelichting op GitHub vermeldde dat een “vrijwillige aanvraag voor informatie” was ontvangen, inclusief een verzoek tot vertrouwelijkheid. Tegelijkertijd werd een geel kanarie-logo, dat vaak dient als waarschuwingssignaal voor vrijheid van meningsuiting en transparantie, verwijderd.

Dit leidde tot snelle verkoop van Ethereum na rapportage door Coindesk over het onderzoek, waardoor vragen ontstonden over de mogelijke gevolgen, waaronder vertragingen voor een potentiële ETF.

Pessimisme Groeit Over Kans op Ethereum ETF

De mogelijkheid van een Ethereum spot Exchange-Traded Fund (ETF) lijkt verder te vervagen na recente ontwikkelingen rondom de Ethereum Foundation. Onzekerheid heerst of de SEC’s documentaanvraag verband houdt met de al lang bestaande strijd voor een ETH ETF.

James Seyffart van Bloomberg, eens optimistisch, heeft zijn verwachtingen bijgesteld, nu anticiperend op afwijzing van ETH ETF-aanvragen op 23 mei. Deze verandering is ingegeven door een gebrek aan communicatie tussen de SEC en aanvragers, een schril contrast met de eerdere interacties tijdens bitcoin ETF-aanvragen.

Ondanks deze sombere vooruitzichten, blijft Ethereum’s koers verrassend onaangedaan, met een stijging van meer dan 10 procent ten opzichte van de dag ervoor, waarmee het beter presteert dan Bitcoin.

Naast Ethereum zijn er ook andere opkomende munten die de aandacht trekken in de cryptowereld. Deze nieuwe spelers, nog in de presale-fase, bieden investeerders de kans om vroegtijdig in te stappen en mogelijk te profiteren van hun enorme groeipotentieel in deze markt.

Green Bitcoin (GBTC)

Green Bitcoin (GBTC) beschrijft zichzelf als een groener alternatief voor Bitcoin dat gebruik maakt van de Ethereum-blockchain zodat beleggers kunnen profiteren van consistente rendementen en tegelijkertijd de duurzaamheid kunnen garanderen.

Met de GBTC-staking kunnen beleggers extra tokens ontvangen zonder actief iets te doen. Er zijn echter ook vooruitzichten voor mensen die de waarde van Bitcoin kunnen voorspellen en die aanzienlijke rendementen kunnen opleveren. U kunt kiezen tussen twee soorten staking: de standaardoptie of de ‘voorspel en verdien’-optie die een hogere verwachte omzet heeft.

In de loop van de presale fase is Green Bitcoin verkrijgbaar voor een prijs van $1,10. Als u uw tokens in deze periode inzet, kunt u een jaarlijks rendement (APY) van 85% verdienen. De voorverkoop heeft al $7,2 miljoen opgebracht en loopt bijna ten einde. Zodra het IPO-proces officieel is voltooid, kan de waarde van GBTC een enorme stijging doormaken.

Dogecoin20 (DOGE20)

Dogecoin20 (DOGE20) is een van de alternatieven voor Dogecoin (DOGE), een populaire meme-munt die het afgelopen jaar weinig activiteit heeft gekend. De afgelopen maand heeft DOGE slechts een stijging van +50% gezien, terwijl andere meme-munten enorme winsten hebben geboekt. Dogecoin20 verenigt en versterkt de positieve aspecten van zowel Dogecoin en pakt het probleem aan dat DOGE als nutteloos wordt beschouwd.

Aan de andere kant kun je extra tokens verdienen door DOGE20 passief vast te houden, terwijl Dogecoin een energie-intensief Proof-of-Work (mining) mechanisme toepast. DOGE20 heeft zijn community gestaag laten groeien en wint snel aan populariteit nadat het minder dan een week geleden als meme-munt werd gelanceerd.

Door Dogecoin20 te kopen, zou men het kunnen aanschaffen voor $0,000204 per token tijdens de presale, terwijl de optie om te staken in dit stadium ook beschikbaar komt, wat een jaarlijks rendement (APY) van 197% zou opleveren. In de eerste week heeft DOGE20 al meer dan $4,5 miljoen opgehaald, wat aangeeft dat de nieuwe meme coin al snel populair wordt en snel in waarde zal toenemen na de lancering.

Scotty the AI

Scotty de AI is een Schotse terriër die de cryptowereld bewaakt. Om dit mogelijk te maken, houdt hij voortdurend al het nieuws over innovaties op basis van blockchain-technologieën en AI in de gaten. Met deze kennis waarborgt hij de veiligheid van de blockchain-omgeving en zorgt hij voor een efficiënte werking ervan.

Er waren verschillende doelstellingen tijdens de bouw van dit project. De eerste was het creëren van AI-oplossingen voor een verbeterd beveiligingsniveau en fraudedetectie op het gebied van cryptocurrencies. Het team heeft ook een chatbot ontwikkeld met de naam Scotty. Mensen kunnen met al hun vragen direct bij hem terecht.

In de presale fase zal ongeveer 24% van de 1.734.567.890 tokens beschikbaar zijn voor verkoop. Mensen die de token willen kopen hebben ook nog een paar dagen de tijd voor de officiële lancering. Wees er dus snel bij als je de jouwe wilt bemachtigen!

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post $4,2 Mln ETH Geliquideerd In 24u Na Lancering SEC Onderzoek – Wat Gaat Ethereum Doen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.