3 signalen dat de SEC een Spot Bitcoin ETF gaat goedkeuren

De potentiële goedkeuring van de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF door de Securities and Exchange Commission (SEC) is al JAREN onderwerp van gesprek binnen de industrie. Door de entree van BlackRock in 2023 is de speculatie over het felbegeerde beleggingsproduct echter een stuk serieuzer geworden. Momenteel is er sprake van een drietal signalen, waardoor de komst van de Spot Bitcoin ETF een kwestie van tijd lijkt…

Het nieuwe ETF-model van BlackRock

BlackRock wijzigde recent zijn aanvraag voor de Spot Bitcoin ETF door ook cash-redempties mogelijk te maken. Dit lijkt overeen te komen met de wensen van de SEC en maakt de kans op goedkeuring dus groter.

Voor nu ligt de deadline voor de beslissing op de aanvraag van BlackRock op 15 januari 2024. Zo kan het dus zomaar zijn dat we begin 2024 al de lancering van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF mogen aanschouwen.

SEC in gesprek met allerlei aanvragers

De dialoog tussen de SEC en aanvragers van de Spot Bitcoin ETF is volgens de geruchten op een dieper niveau gekomen. Waar het in eerste instantie nog oppervlakkig was, worden er inmiddels details besproken en dat is veelbelovend.

BlackRock, Grayscale, Franklin Templeton en Fidelity zijn al in gesprek gegaan met de SEC. Dit soort ontwikkelingen maken dat iedereen het gevoel krijgt dat de lancering van de Spot Bitcoin ETF echt heel dichtbij is.

Gary Gensler erkent impact van rechterlijke uitspraken

Recent verloor de SEC een rechtszaak van Grayscale, die draaide om de wens van laatstgenoemde om de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) in een Spot Bitcoin ETF om te toveren.

Waar de SEC daar in eerste instantie niets van moest hebben, is er volgens de rechter te weinig onderbouwing geweest voor het afwijzen van dat verzoek. Gary Gensler erkende recent in gesprek met CNBC dat die rechterlijke uitspraak een reden is voor de SEC om de zaak opnieuw te beoordelen.


The post 3 signalen dat de SEC een Spot Bitcoin ETF gaat goedkeuren appeared first on Bitcoinmagazine.nl.