3 redenen waarom Pepe in juli klaar is voor een stijging van 70%

Volgens analisten zijn er drie redenen aan te wijzen waarom de PEPE munt in de toekomst gaat stijgen. Een technische handelsindicator staat gunstig voor PEPE, whales blijven de munt inkopen en ook de Amerikaanse centrale bank kan met renteverlagingen de prijs van PEPE de hoogte in stuwen. Of de markt de munt ook flink gaat opwaarderen, moet de komende tijd blijken.

Pepe steeg met 17,85% twee dagen nadat hij een lokaal dieptepunt had bereikt rond de $0,00001300, en handelt momenteel op 12 juni voor maar liefst $0,00001340.

Dit herstel ging gepaard met een stijging van de handelsvolumes, wat wijst op een sterkere overtuiging onder handelaren, wat het opwaartse momentum verder kan aanwakkeren. Ten minste drie indicatoren duiden op sterke bullish vooruitzichten voor de PEPE-markt, waardoor de memecoin flink kan stijgen.

Technisch indicator is bullish

Op 11 juni zweefde de prijs van PEPE rond de onderste trendlijn van het huidige stijgende wigpatroon, wat wijst op potentiële steun en een waarschijnlijk herstel richting de bovenste trendlijn rond $0,00002661, een stijging van ongeveer 11 juni. 70% van het huidige prijsniveau.

Stijgende wiggen verdwijnen meestal wanneer de prijs onder de lagere trendlijn breekt, vergezeld van een groter handelsvolume, wat tot een aanzienlijke daling leidt. Het voortdurende herstel van PEPE ten opzichte van de trendlijn geeft echter aan dat een dergelijke ineenstorting niet aanstaande is.

Twee kritische supportlevels vlakbij de onderste trendlijn van de wedge ondersteunen dit potentiële herstel: het 50-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde (50-daagse EMA; de rode golf) en de 1,0 Fibonacci-retracementlijn.

Niettemin kan een doorbraak onder deze samenloop van steun een bearish scenario veroorzaken, met mogelijke neerwaartse doelstellingen die variëren van $0,00000283 tot $0,00000642 tegen eind juni of in juli, afhankelijk van het dieptepunt.

Whales blijven inkopen

De markt van PEPE vertoont bullish tekenen als gevolg van het aanhoudende accumulatie- en holdinggedrag van de grootste investeerders ook wel bekend als whales. Het percentage van het PEPE-aanbod dat in handen is van de grootste houders – 1 miljard of meer – blijft relatief stabiel en schommelt lichtjes rond de 96,02%.

Dit geeft aan dat de grootste beleggers hun posities tijdens de prijscorrectie van juni niet significant wijzigen. Kleinere houders, waaronder die met 10 miljoen tot 100 miljoen PEPE en 1 miljoen tot 10 miljoen PEPE, zijn tijdens prijsdalingen actief aan het accumuleren geweest, wat duidt op een grotere deelname en vertrouwen onder particuliere beleggers. Over het geheel genomen duidt het groeiende percentage kleinere en middelgrote Pepe-houders op een bredere belangstelling en strategische accumulatie in de markt, wat de opwaartse vooruitzichten in juni vergroot.

Rentebesluit Fed

Het potentieel van PEPE voor een rally van 50% tegen het einde van juni wordt versterkt door de verwachting dat de Federal Reserve in september de rente zal verlagen. Volgens UBS-hoofdstrateeg Bhanu Baweja zal Fed-voorzitter Jerome Powell de mogelijkheid behouden om de rente eerder dan verwacht te verlagen vanwege de stijgende werkloosheid in de Verenigde Staten, die in mei steeg van 3,9% de maand daarvoor naar 4%.

Obligatiehandelaren hebben ook hun weddenschappen op een renteverlaging met 250 basispunten (bps) in september verhoogd, waarbij hun kansen voorafgaand aan de bijeenkomst van het Federal Open Market Committee (FOMC) op 12 juni zijn gestegen van 48,6% een maand geleden naar 50%.

Deze weddenschappen resulteren in een scherpe daling van de rente op staatsobligaties voorafgaand aan de FOMC-bijeenkomst, waarbij de rendementen op de 10-jarige benchmark in één dag met 180 basispunten daalden.

Lagere obligatierentes verhogen de alternatieve kosten van het aanhouden van niet-rendabele risicovolle activa zoals cryptocurrencies. Dit zou in juni de belangstelling van handelaren voor de meest risicovolle memecoins zoals Pepe, Dogecoin, Bonk en anderen kunnen vergroten.


The post 3 redenen waarom Pepe in juli klaar is voor een stijging van 70% appeared first on Bitcoinmagazine.nl.