2,5 miljard dollar aan cryptofondsen vanwege bitcoin ETF-hype

Cryptofondsen hebben een recordinstroom van bijna $2,5 miljard wereldwijd meegemaakt, met het grootste deel afkomstig uit de VS. Dat meldt The Block. De interesse in spot Bitcoin ETFs groeit opmerkelijk. Bitcoin-investeringsproducten domineren logischerwijs de instroom, maar beleggers tonen ook interesse in altcoins zoals ethereum.

Instroom in crypto-assets

Gecombineerd met recente prijsstijgingen staan de activa onder beheer bij crypto-investeringsbedrijven nu op $67 miljard – het hoogste niveau sinds december 2021, ten tijde van de piek van de laatste bullmarkt, schrijft James Butterfill, hoofd onderzoek bij CoinShares.

De versnelling van de instroom wijst op een toenemende interesse in Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s. De VS blijft regionaal dominant met 99% van de wekelijkse instroom, in totaal $2,4 miljard. Zwitserland en Duitsland zien bescheiden instromen, terwijl Zweden de grootste regionale uitstroom heeft.

Deze versnelde netto-instroom, samen met een vermindering van de uitstroom uit bestaande fondsen zoals het omgezette GBTC fonds van Grayscale, duidt op een groeiende interesse in de nieuwe Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s, aldus Butterfill.

Bitcoin investeringsproducten domineerden opnieuw, maar er was ook belangstelling voor altcoins zoals Ether, Avalanche, Chainlink en Polygon. Solana-investeringsproducten zagen echter een uitstroom, mede door recente netwerkproblemen.

Blockchain equity ETF-beleggers namen ook winst, wat leidde tot uitstromen, voegde Butterfill toe.


The post 2,5 miljard dollar aan cryptofondsen vanwege bitcoin ETF-hype appeared first on Bitcoinmagazine.nl.