237,000% Winst: Het Succesverhaal van Meme Coins in 2024

Meme coins hebben de afgelopen dagen weer een aardige opleving gezien in de huidige crypto bull markt. De totale marktwaarde is nu meer dan 50 miljard dollar, volgens de laatste nieuwsbrief van IntoTheBlock. Dit is een nieuw hoogtepunt voor meme coins tijdens deze cyclus. Nieuwe munten zoals jeo boden en dogwifhat zijn snel populair geworden, terwijl oude favorieten zoals shib en doge weer meer verhandeld worden.

Opvallende stijgers: jeo boden en dogwifhat

Jeo boden, een munt vernoemd naar Joe Biden met een verkeerd gespelde naam, zag zijn waarde bijna met 1.500% stijgen sinds de start op 9 maart. Dit soort munten, met namen van bekende personen die net iets anders zijn gespeld, doen het goed. Zo zag doland tremp ook een stijging van zo’n 550% in dezelfde periode.

Maar dogwifhat (wif) spant de kroon. Deze munt, die in december vorig jaar werd gecreëerd, trok snel de aandacht van de crypto gemeenschap en steeg meer dan 237.000% naar zijn hoogste waarde ooit.

Waar worden de meeste meme munten verhandeld?

De marktwaarde van meme munten is in een maand tijd meer dan verdubbeld, aldus IntoTheBlock. De meeste handel in deze munten vindt plaats op blockchains met lage transactiekosten, zoals solana, avalanche en base. Omdat meme coins zo populair zijn geworden de afgelopen maanden, trekt dit ook de prijs van de native coins van deze blockchain mee. Zo is de prijs van sol sterk gestegen door de meme coin hype.

Shib toont ook tekenen van herstel

Shib, een populaire honden thema meme coin uit de vorige bullmarkt, laat ook positieve signalen zien. Volgens gegevens van IntoTheBlock zijn nu 66% van de shib adressen winstgevend, het hoogste niveau sinds de recordhoogte in november 2021.

Toch waarschuwt de nieuwsbrief dat de marktwaarde van meme coins afhankelijk is van de prijsbewegingen van bitcoin. Een mogelijke daling van btc kan een negatief effect hebben op deze sector.


The post 237,000% Winst: Het Succesverhaal van Meme Coins in 2024 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.