23-jarige Nederlander verdwijnt met miljoenen euro aan cryptovaluta van klanten

Volgens RTV Oost zijn honderden Nederlanders slachtoffers worden van oplichting door een 23-jarige ‘cryptobelegger’ uit Hengelo. Bij elkaar zijn ze miljoenen euro kwijtgeraakt.

Het zat als volgt: de gedupeerden maakten grote bedragen over naar de man die dat namens hen investeerde in cryptovaluta. Ineens was al het geld verdwenen. Naar eigen zeggen is hij al het allemaal kwijt, waaronder ook zijn eigen investeringen. Nu is de Hengeloër spoorloos.

De man zou in zijn directe omgeving een reputatie hebben opgebouwd als ‘crypto-genie’. Volgens de gedupeerden was de minimale inleg 5000 euro. Ze kregen dan vervolgens mailtjes gestuurd met een overzicht van de winst. Die konden ze laten uitbetalen of opnieuw investeren.

Sommigen kregen wél alvast uitbetaald. Het is nog niet bekend of dit uit een piramideconstructie kwam, of ook daadwerkelijk winst was.

Volgens RTV Oost zijn 300 personen op het aanbod van de jongen ingegaan. Er is nog geen aangifte gedaan bij de politie en advocaten buigen zich over de zaak.

“We bekijken wat verstandig is. Of de gedupeerden dat individueel moeten doen of dat dat we dat wellicht samen doen en daarvoor bijvoorbeeld een belangenvereniging oprichten. In het verleden is dat vaker zo gedaan.”

Het is onbekend wat er met het geld is gebeurd.


The post 23-jarige Nederlander verdwijnt met miljoenen euro aan cryptovaluta van klanten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.