$1,4 miljard aan bitcoin shorts in rook op bij nieuwe all time high voor BTC

Bitcoin maakt een flinke sprong richting een nieuwe all time high en dat heeft gevolgen voor handelaren in bitcoin derivaten. Sterker nog, het verlies voor shorthandelaren kan oplopen tot 1,4 miljard dollar volgens de laatste berekeningen.

Bitcoin in de lift, wat betekent dit voor handelaren?

Dat bitcoin stijgt is toe te schrijven aan een aantal factoren. Er is simpelweg meer vertrouwen in de cryptomarkt onder beleggers nu de geruchten over een ether spot exchange traded fund (ETF) sterker worden. Bovendien is er afnemend aanbod op centrale beurzen, doordat met name professionele beleggers steeds meer bitcoins opsnoepen. Wall Street heeft BTC nodig om zijn bitcoin spot ETF’s te dekken.

Op maandag zagen spot Bitcoin ETF’s positieve instromen die in totaal $235 miljoen bedroegen. ARK Invest leidde de weg met de grootste netto-instroming en voegde meer dan 1.000 BTC toe. BlackRock volgde dicht met een instroom van 965 BTC. Ondertussen registreerde de Grayscale ETF, die wekenlang uitstromingen had ervaren, een instroom van 140 BTC, wat de vierde opeenvolgende dag van positieve instromen markeerde.

De huidige bullish prijsactie voor BTC heeft ook bijgedragen aan het bereiken van nieuwe hoogtepunten in verschillende landen, waaronder Japan, Singapore en Argentinië.

De markt heeft een narratief nodig en op dit moment lijkt dat een komende ether ETF te zijn.  Onder meer de Standard Chartered Bank denkt dat een spot ETF voor ether een kwestie van tijd is. De prijs van bitcoin zit slechts 3,5% van zijn all-time high van $73.750 af. Sommige analisten anticiperen nu al op een nieuw prijsrecord voor ether.

Marktdynamiek en risico’s voor shortposities

Volgens gegevens van CoinGlass is het aantal long-leveraged posities aanzienlijk hoger dan dat van short-leveraged posities. Shorten van bitcoin houdt in dat men bitcoin leent en verkoopt in de verwachting dat de prijs zal dalen. De handelaar koopt de bitcoin dan terug tegen een lagere prijs, betaalt de lening terug en maakt winst op het prijsverschil.

Naast de potentiële toekomstige prijsbewegingen en hun effect op short sellers, heeft de recente prijsbeweging in de afgelopen 24 uur geleid tot de liquidatie van bijna $328 miljoen aan leveraged posities. Hiervan waren $64 miljoen long posities, terwijl $264 miljoen short posities waren.

Bitcoin heeft een zijwaartse prijsbeweging gevolgd en handelde in de $60.000-65.000 range gedurende bijna een maand na de halving in april. Echter, de prijs is in de afgelopen dagen met meer dan 5% gestegen en bereikte een nieuwe multi-weekse high door op maandag de $70.000 te overschrijden. Binnen 24 uur handelde de cryptomunt boven de $72.000.

Wat zeggen de analisten op X? Willy Woo ziet graag dat er eerst wat consolidatie optreedt onder de all-time high. Kaleo plaatst het in een breder perspectief en ziet een bullish periode na de halving als een herhaling van historische zetten van BTC.


The post $1,4 miljard aan bitcoin shorts in rook op bij nieuwe all time high voor BTC appeared first on Bitcoinmagazine.nl.