$1,23 miljard aan cryptovaluta weggehaald bij Binance

Crypto-investeerders halen in één dag bijna $1,23 miljard weg bij cryptobeurs Binance. Na het nieuws dat topman Changpeng Zhao (CZ) opstapt en er in een strafzaak een schikking van maar liefst $4,3 miljard is gesloten, was er even veel rumoer op de markt.

Crypto’s opgenomen van platform

Niet alleen daalden bitcoin en BNB als reactie op het nieuws, maar ook beide cryptovaluta schoten vrij snel weer omhoog. Maar nu is wel een duidelijk patroon te zien: beleggers halen hun coins weg bij de exchange.

De massale uitstroom volgde op nieuws over de schikking van Binance en CZ met het ministerie van Justitie (DOJ) van de Verenigde Staten.

De cryptoreserves van Binance zijn momenteel $67,65 miljard, waarvan $59,51 miljard ‘Clean Assets’ is. Dit zijn assets die niet door de beurs zélf zijn uitgegeven.

Opvallend genoeg is dat de 24-uurs outflow van 1,229 miljard dollar 32% minder is dan de eerste betaling van $1,81 miljard aan het DOJ, die binnen de volgende 15 maanden moet gebeuren.

Concurrent OKX noteerde een 24-uurs inflow van $98,83 miljoen, terwijl Bitfinex $20,16 miljoen van zijn $9,09 miljard verloor.

Op 1 november had Binance naar verluidt 609.310 BTC ter waarde van $22,24 miljard in kas. Het grootste deel daarvan behoort toe aan klanten.


The post $1,23 miljard aan cryptovaluta weggehaald bij Binance appeared first on Bitcoinmagazine.nl.